1212

طرز تهیه ترشی هویج

مواد لازم:
هویج: 2 کیلو
پیاز: 1 عدد
آب: 3فنجان
شکر: 1 فنجان
سرکه سیب: 3فنجان
خردل: دانه 3 قاشق
تخم کرفس: 2 قاشق چای خوری
تخم گشنیز: 2 قاشق چای خوری
زردچوبه: 1قاشق چایخوری
زنجبیل: 1قاشق چایخوری
نمک: 1قاشق چایخوری
هویج ها را شسته و بعد از پوست گرفتن آنرا حلقه حلقه کنید. پوست پیاز را نیز جدا کرده و بصورت برش های نازک خرد کنید. نصف یک قابلمه را آب اضافه کنید و روی شعله متوسط قرار بدهید تا بجوش آید. سپس هویج های ریز شده را داخل آن گذاشته و تا حدود 5 دقیقه بپزید تا کمی نرم شوند. حال نوبت خرد کردن پیازها است. در ادامه باقیمانده مواد، یعنی سرکه سیب، دو فنجان آب، شکر، دانه خردل، تخم کرفس، تخم گشنیز، زردچوبه، زنجبیل و نمک را داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانیکه ترکیب موردنظر به جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد.
گاهی مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملا حل بشود. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و مایع را بصورت داغ به هویج و پیاز اضافه نمایید. چند دقیقه صبر کنید تا مایع کمی خنک شود و به دمای محیط برسد. سپس هویج و مایع را در 4 الی 5 شیشه بریزید. درب شیشه‌ها را محکم بسته و داخل یخچال قرار دهید. ترشی هویج بعد از 2-3 روز آماده خواهد شد. این ترشی بدلیل استفاده از تخم گشنیز، تخم کرفس و زنجبیل عطر و طعم خاص و فوق العاده‌ای دارد.
نکته: در ترشی هویج در مقایسه با سایر ترشی ها، از میزان سرکه کمتری استفاده شده است. به همین دلیل است که این ترشی را باید در یخچال نگهداری کنید. بهتر است این ترشی را حداکثر ظرف دو ماه پس از تهیه، مصرف کنید.