1170

طرز تهیه ترشی بیور

مواد لازم:
سرکه: 800 میلی لیتر
نمک: 2 قاشق
بیوَر یک ترشی فلفل مخصوص همدان است که طعم تند و ملایمی است. این نوع فلفل هم به صورت خام و هم به صورت کبابی مصرف می‌شود. در شهر همدان بیشتر از بیور برای تهیه ترشی استفاده می‌شود. اگر شما هم دوست داشته باشید می‌توانید این ترشی خوشمزه را در منزل تهیه کرده و از طعم بسیار عالی آن لذت ببرید.
در ابتدا باید فلفل‌ها را شسته و آبکشی کنید. برای این که سرکه بتواند به داخل بیورها نفوذ کند به هر کدام از بیورها یک سوزن بزنید این کار باعث می‌شود طعم داخل فلفل هم خوش مزه شود. در مرحله بعد باید آن‌ها در قابلمه بزرگی ریخته و مقداری آب روی آن‌ها بریزید تا جایی که آب روی آن‌ها را بگیرد و 2 قاشق نمک را هم به آب اضافه کنید. بیورها را باید چند ساعت در این وضعیت رها کنید (بهتر است یک شب به آن‌ها فرصت دهید تا در آب نمک باقی بمانند) قرار دادن بیورها در آب نمک کمک می‌کند تا آن‌ها تلخی خود را از داده و طعم بهتری در ترشی داشته باشند.در مرحله بعد بیورها را آبکش کنید. سپس قابلمه‌ای را از آب پر کرده و روی اجاق گازگذاشته و صبر کنید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب بیورها را درون قابلمه ریخته و 30 ثانیه زمان دهید تا بیورها در آب بجوشند تا آن‌ها نرم شوند. اگر بیش از حد بیورها را بجوشانید باعث له شدن فلفل‌ها شده و ترشی شما ظاهر زیبایی نخواهد داشت.
در مرحله بعد اجاق را خاموش کرده و قابلمه را از روی حرارت برداشته و محتویات قابلمه را آبکشی کرده تا آب از آن خارج شود (کمی از آب آن را بچشید اگر به نظرتان خیلی شور بود می‌توان با آب شسته تا به این وسیله نمک اضافی از آن خارج شود). وقتی آب بیورها کاملاً خارج شد زمان لازم دارند تا کاملاً خشک شوند برای این کار می‌توانیدآن‌ها را به مدت 2 الی 3 ساعت روی پارچه یا حوله بزرگ و یا روی توری پهن کنید.
در مرحله بعد شیشه بزرگی لازم دارید تا بیورها و سرکه را داخل آن بریزید توجه داشته باشید که سرکه باید روی بیورها را بپوشاند. در شیشه را محکم بسته و در مکانی خنک و دور از گرما قرار دهید تا زمانی که ترشی بیور شما آماده شده و خوب جا بیفتد. برای این جا افتادگی بین 7 تا 10 روز زمان لازم است. بعد از این مدت می‌توانید این ترشی را استفاده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.
نکات: برای این که آب بیورها سریع‌تر گرفته شود از آبکش‌های بزرگ استفاده کنید؛ اما اگر آبکش بزرگ در دسترس نبود هر نیم ساعت یک بار بیورها را با دست به هم زده تا آب از لایه‌های بالایی هم خارج شود. به علت این که ترشی شما دچار کپک زدگی نشود از خشک بودن شیشه‌ای که قرار است بیورها و سرکه در آن جا بیفتند اطمینان حاصل کنید. میزان استفاده از نمک در این ترشی مثل بسیاری از دیگر ترشی‌ها به ذائقه‌تان بستگی دارد. خود بیورها به خودی خود طعم خوبی دارند و بدون نمک نیز ترشی دارای طعم خوبی خواهد بود پس می‌توانیداصلاً از نمک استفاده نکنید و یا می‌توانید به دلخواه یک یا دو قاشق نمک اضافه کنید این موضوع بسته به سلیقه خود شما دارد.