1163

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

مواد لازم:
بادمجان: 2 کیلو
هویج: 4 عدد
پیاز: 5 عدد
سیر: 4 حبه
فلفل دلمه ای: سبز 4 عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم
نعنا: خشک 2 قاشق
سرکه: به مقدار لازم
آماده سازی بادمجان
ابتدا بادمجان را خوب شسته و کلاهک آن‌ها را جدا کنید. دقت کنید لازم نیست سر بادمجان را به تمامی جدا کنید، تنها قسمت‌های زائد آن را ببرید. همین‌طور لازم نیست پوست بادمجان را بکنید. بعد با یک چاقوی تیز یک شکاف طولی بر روی بادمجان ایجاد کنید. دقت کنید که پوست بادمجان از پشت پاره نشود. بادمجان‌ها را در قابلمه محتوی آب بریزید، روی اجاق آن‌قدر حرارت دهید تا به جوش آید؛ بعد از به جوش آمدن به مدت 5 تا 10 دقیقه زمان لازم دارد تا کمی پخته شود؛ این زمان پخته شدن بادمجان به درشت یا ریز بودن آن وابسته است. اما بادمجان باید فقط در حد نرم شدن پخته شود و نه بیشتر. اگر بیش از اندازه در آب جوشانده شود فرم خود را از دست می‌دهد و از زیبایی ترشی می‌کاهد.
تهیه ترشی بادمجان شکم پر
در مرحله بعد بادمجان‌ها را در صافی آبکش کرده و زمان دهید تا آب کاملاً از آن‌ها خارج شود. برای خارج کردن آب به طور کامل می‌توانید یک سینی یا بشقاب و یا هر جسم سنگین دیگری راروی بادمجان‌ها قرار داده تا تحت فشار، آب بادمجان در زمان کوتاه‌تری خارج شود. جسم سنگین نباید وزن زیادی داشته باشد در حدی که باعث له شدن بادمجان شود!
پوست سیرها را جدا کرده و آن‌ها را نگینی خرد کنید. پیاز را هم ریز خرد کنید. هویج را به صورت رشته و خلال‌های نازک در آورید. فلفل دلمه‌ای را هم به اندازه‌های دلخواه خرد کنید. (اگر برش‌های فلفل دلمه‌ای درشت‌تر باشد بهتر در ترشی دیده می‌شود و رنگ سبز آن ظاهر ترشی را زیباتر می‌کند). در ظرفی که هویج، پیاز، فلفل دلمه‌ای خرد کرده قرار دارند فلفل، نمک و نعنا را اضافه کنید و آن‌ها را با هم مخلوط کنید. حالا داخل شکم بادمجان را از مواد داخل ظرف پر کنید. برای این که مواد از داخل شکم بادمجان بیرون نریزد می‌توانید دو لبه بادمجان را نزدیک هم قرار داده و کمی فشار دهید. در مرحله‌ی بعد بادمجان‌های شکم پر را در ظرف مورد نظرتان چیده به این صورت که شکم بادمجان‌ها رو به بالا قرار گیرد.
الآن زمان آن رسیده تا سرکه به آن‌ها اضافه کنید به طوری که روی بادمجان‌ها را بپوشاند (کم و زیاد بودن سرکه به بزرگی و کوچکی ظرفتان بستگی دارد). در ظرف را محکم بسته آن را در جای خنک قرار دهید. زمان لازم برای جا افتادن و آماده شدن این ترشی بین 7 تا 10 روز است.توجه: برای تهیه این ترشی به بادمجان‌هایی نیاز دارید که گوشتی، بدون تخم و دارای پوست مشکی باشند. معمولاً بادمجان‌هایی که تلخ و تند هستند پوست بنفش دارند و اصلاً طعم خوبی ندارند. بادمجان‌های لاغر و باریک فضای لازم را برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر زیبا به شما نمی‌دهند و مواد داخل بادمجان به بیرون می‌ریزد.