طرز تهیه تابه تورتیلا گیاهی
مواد لازم:
روغن: 1-1/2 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد
هویج: 1 عدد
سیر: 2 حبه
کدو: 1 عدد
فلفل دلمه ای زرد: 1 عدد
فلفل سبز تند: 1 عدد
پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
زیره: 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
دارچین: 1/2 قاشق چایخوری
گوجه فرنگی: 400 گرم
لوبیا: 400 گرم
عسل: 1 قاشق چایخوری
پنیر چدار: 25 گرم
خامه زده شده: 4 قاشق غذاخوری
خامه ترش: 3 قاشق غذاخوری
نان ترتیلا: 2 عدد
مرحله اول تهیه تابه تورتیلا گیاهی
برای سس سبزیجات: در ابتدا شما باید 1-1/2 قاشق غذاخوری روغن زیتون ، یک پیاز و فلفل دلمه ای زرد و سیر ، هویج را با کدو سبز نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. زیره ، دارچین و پودر تخم گشنیز و کمی نمک و پودر فلفل را هم در ظرفی بریزید. یک فلفل سبز یا قرمز قلمی تند یا شیرین بستگی به سلیقه شما دارد آن را بدون دانه کرده و آن را نگینی خرد کنید.گوجه فرنگی را پوره و یا رنده کنید و شما می توانید از هر لوبیایی که دوست دارید استفاده کنید ولی پایه این غذا لوبیای سیاه و یا لوبیای مخلوط از همه نوع آن را از شب قبل خیس کنید و مرتب آب آن را عوض کنید و تا نفخ آن گرفته شود و بعد با مقداری آب بگذارید تا کاملا پخته شود . یا میتوانید از کنسرو شده آن استفاده کنید ولی اول توی آبکش بریزید و خوب بشوریید تا تمام مواد نگهدارننده از آن پاک شود. همچنین شما برای سس این غذا به پنیر چدار گیاهی در یک کاسه رنده کنید و خامه زده شده و کمی نمک و فلفل و خامه ترش اگر نداشتید کمی آبلیمو توی خامه بریزید و هم بزنید. برای تزیین به نان تورتیلا(در صورت نیاز از تورتیلا بدون گلوتن استفاده کنید) 100 گرم چدار گیاهی رنده شده و یک دسته کوچک گشنیز تازه تقریبا خرد شده و یک فلفل قرمز تازه برش خورده و همینطور1 عدد آووکادو رسیده پوست گرفته و بعد از برداشتن هسته آن را اسلایس کنید و 1/2 از یک پیاز قرمز را اسلایس کنید و آماده کنار بگذارید.
مرحله دوم تهیه تابه تورتیلا گیاهی
در یک ماهیتابه بزرگ ، روغن را بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید و پیاز و هویج را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه تفت داده تا نرم و سبک و پیازها کمی سرخ شود. سپس باقی سبزیجات شامل سیر ، فلفل زرد و کدو سبز را هم به ماهی تابه اضافه کنید. 2 دقیقه تفت داده تا نرم و سبک شود، سپس ادویه جات را مانند زیره، پودر دارچین، گشنیز آسیاب شده و فلفل دلمه ای را هم اضافه کنید و هم بزنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا تمام مواد با هم خوب ترکیب شود، سپس گوجه فرنگی های پوره یا رنده شده ، لوبیا یا مخلوط لوبیای پخته شده، عسل، نمک و فلفل را هم با آن مخلوط کنید و بگذارید 10 دقیقه بجوشد، در حالی که سس پنیر خود را در یک کاسه جداگانه مخلوط و آمده می کنید.پس با مواد 25 گرم پنیر چدار رنده شده ، خامه زده شده یا غلیظ ، نمک ، فلفل و خامه ترش را هم اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. این سس پنیر شماست - یک قوام غلیظ و پهن می شود.
مرحله سوم تهیه تابه تورتیلا گیاهی
برای ادامه پخت سبزیجات را به دو قسمت تقسیم کنید و نیمی از مخلوط سبزیجات پخته شده را توی یک کاسه بریزید و باقی مانده سبزیجات را در تابه پهن کنید. سپس یک نان تورتیلا را روی سس در تابه بگذارید و بعد نیمی از سس پنیر را روی نان تورتیلا بمالید تا کل نان پوشش داده شود. قسمت دوم ترکیبات سبزیجات کنار گذاشته را هم روی نان تورتیلا بریزید و سپس دومین تورتیلا خود را روی ترکیبات سبزیجات پخته شده قرار دهید و با بقیه سس پنیر را روی آن کاملا بپوشانید و بعد 100 گرم پنیر رنده و یا مخلوط شده را هم بپاشید و تابه را به مدت یک دقیقه روی حرارت متوسط تا زیاد قرار دهید تا سس شروع به حباب زدن یا جوشیدن کند.
مرحله چهارم تهیه تابه تورتیلا گیاهی
شما می توانید این غذا را روی حرارت کم و مستقیم گاز قرار داده تا پنیر آن ذوب شود و یا ظرف را زیر گریل برای چند دقیقه قرار دهید تا پنیر ذوب شود و روی آن طلایی شود. بعد از پخت شما میتوانید روی آن را با گشنیز تازه خرد شده، فلفل قرمز خرد شده ، آووکادو اسلایس شده و پیاز قرمز نازک اسلایس شده سرو کنید.شما براحتی میتوانید در ترکیبات این غذا از مواد دلخواه مانند انواع لوبیا های مخلوط و یا ترکیب پنیر های مختلف و همینطور از سبزیجاتی که دوست دارید مانند انواع قارچ ها و یا کلم ها و نخود و ذرت هم بکار ببرید . امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.