1054

طرز تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل

مواد لازم:
گوشت مرغ : 450 گرم
نمک : 1 و 1/4 قاشق چایخوری
پیاز : 1 عدد
کره : 2 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : 1 قاشق چایخوری
گشنیز : 80 گرم
فلفل چیلی کوچک : دو عدد
آرد سفید : 2 پیمانه
آرد گندم : 1/2 پیمانه
شکر : 1 قاشق غذاخوری
مخمر : 1/2 پیمانه
شیر : 2 پیمانه
روغن : 1/4 پیمانه
بکینگ پودر : 1 قاشق چایخوری
تخم مرغ : 1 عدد
کنجد : 1 قاشق مربا خوری
کنسرو ذرت : 1 عدد


به نام خدا
مرحله اول تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
ابتدا باید مواد میانی پیراشکی مرغ را درست کنیم برای این کار ابتدا گوشت مرغ را خرد می کنیم و در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و مقداری نمک پاشیده و یک استکان آب اضافه می کنیم و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا کاملا پخته شود.


مرحله دوم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
گشنیز را پاک می کنیم و در داخل ظرف پر از آبی می ریزیم و 15 الی 20 دقیقه صبر می کنیم تا خیس بخورد سپس تمیز شسته و بعد آن را خرد می کنیم و در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و آماده کنار می گذاریم.


مرحله سوم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
پیاز را پوست می گیریم و تمیز شسته و در داخل تابه مناسبی خیلی ریز خرد می کنیم و کره را اضافه می کنیم و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا نرم و سبک شود.


مرحله چهارم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال در ادامه دو قاشق غذا خوری از آرد سفید و یک قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و خوب مواد را با هم زیر و رو می کنیم و هم می زنیم تا کاملا با هم مخلوط شده و مواد گلوله گلوله نشوند.


مرحله پنجم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
بعد 1 الی 2 دقیقه تفت دادن مواد مخلوطی یک پیمانه از شیر را اضافه می کنیم و حرارت شعله را ملایم کرده و مدام آرام آرام هم می زنیم تا مواد مخلوطی و شیر غلیظ شوند.

 

مرحله ششم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال در ادامه فلفل چیلی خرد شده و گوشت مرغ پخته پوره شده و گشنیز خرد شده و کنسرو ذرت را اضافه نموده و مجددا مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا کاملا مواد با هم مخلوط شوند.
حال مواد میانی پیراشکی مرغ در دو شکل آماده شد آن را از روی حرارت بر می داریم و آماده کنار می گذاریم.


مرحله هفتم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال باید خمیر پیراشکی مرغ در دو شکل را درست کنیم برای این کار ابتدا یک پیمانه از شیر باقی مانده را در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا یه جوش بزند سپس از روی حرارت بر داشته و صبر می کنیم تا ولرم شود.


مرحله هشتم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
آرد گندم را الک می کنیم تا نا خالصی نداشته باشد بعد در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و باقی مانده آرد سفید و بکینگ پودر و به اندازه یک چهارم قاشق چای خوری و مخمر و شکر را اضافه می کنیم و همه مواد خشک را خوب با قاشق زیر و رو می کنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند.


مرحله نهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال در ادامه روغن و شیر ولرم شده را اضافه می کنیم و مواد را مجددا با دستان تمیز زیر و رو کرده تا مخلوط شوند بعد 5 الی 7 دقیقه خوب وز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف و یک دستی درست شود.
بعد روی خمیر را در داخل ظرف با پارچه تمیزی پوشش می دهیم تا به مدت 2 ساعت خوب استراحت کرده و پف کند تا حجمش دو برابر گردد.


مرحله دهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال بعد از زمان مقرر مقداری از خمیر را بر می داریم و روی سطح تمیزی با کمک وردنه به شکل بیضی باز می کنیم سپس خمیر باز شده را از وسط نصف کرده و مقداری از مواد مخلوطی را در وسط خمیر می ریزیم.

 

مرحله یازدهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
لبه های خمیر را مانند شکل زیر برش می زنیم.

 

مرحله دوازدهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال مثل تصویر زیر یکی از سمت راست و یکی از سمت چپ لبه های برش خورده را روی هم می اندازیم و روی آن ها را با تخم مرغ زده شده آغشته کرده و مقداری کنجد می ریزیم.

 

مرحله سیزدهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
حال برای شکل دوم مقداری خمیر را به شکل دایره باز کنید و به چهار قسمت مانند شکل زیر تقسیم کنید.

 

مرحله چهاردهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
نوک خمیر ها را از داخل برش زده و مواد میانی را در وسط می ریزیم و خمیر را رول می کنیم.

 

مرحله پانزدهم تهیه پیراشکی مرغ در دو شکل:
روی آن ها را به تخم مرغ زده شده آغشته کرده و مقداری کنجد می ریزیم و همه خمیر ها را در داخل سینی فر چرب شده با فاصله می چینیم و به مدت 15 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد می گذاریم.

نوش ... جان ...