طرز تهیه پیراشکی گوشت گاو
مواد لازم:
آرد: 3 و نیم پیمانه
زردچوبه: 1 ق چ
نمک: 1 نیم ق چ
روغن قنادی: 10 ق غ
کره: نصف فنجان
آب سرد: 3 چهارم فنجان
سرکه سفید: 1 ق غ
روغن: 2 ق غ
گوشت گاو: 450 گرم
پیاز: یک عدد بزرگ
فلفل دلمه ای رنگی: نصف عدد
سیر: 2 حبه
شکر قهوه ای: یک ق غ
پودر کاری: یک ق چ
پودر پیاز: 1 ق چ
پودر پاپریکا: 1 ق چ
آویشن: 1 ق چ
رب گوجه: 1 ق غ
تخم مرغ: 1 عدد
در این پیراشکی از تکه های ریز خرد شده ی گوشت گاو استفاده شده. برای زیبایی بیشتر غذا هم از زردچوبه در تهیه خمیر پیراشکی استفاده میشه. می تونید از گوشت چرخ کرده شتر و گاو یا گوسفند هم استفاده کنید. هم چنین میشه از گوشت ریش ریش شده مرغ یا چرخ شده ی مرغ و یا گوشت ماهی هم در پیراشکی استفاده کرد. اگر میخواید پیراشکی سبزیجات درست کنید می تونید برای مواد میانی از سیب زمینی و قارچ و سبزیجات معطر استفاده کنید. پیراشکی رو هم میشه در روغن داغ سرخ کرد و هم میشه اون رو در فر قرار داد. انتخاب با شماست. بریم سراغ مرحله اول که تهیه خمیر پیراشکی مون هست..
مرحله اول تهیه پیراشکی گوشت گاو:
برای شروع اول باید خمیر پیراشکی رو آماده کنید. همه آرد رو به همراه یک قاشق چای خوری زردچوبه و نصف قاشق چای خوری نمک الک کنید. نصف پیمانه کره سرد تکه تکه شده رو به همراه روغن قنادی در مخلوط کن یا غذاساز بریزید. یک قاشق غذا خوری سرکه سفید رو بهشون اضافه کنید. سه چهارم لیوان آب سرد رو در غذاساز بریزید, آرد رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید. تا وقتی که خمیر یکدستی به دست بیاد هم زدن و مخلوط کردن رو ادامه بدید. خب مانند تصویر خمیر چسبناک و زرد رنگی بدست میاد. زردچوبه فقط به دلیل رنگ زردی که به خمیر میده به کار رفته پس می تونید حذفش کنید. در اینجا میشه به جای زردچوبه از زعفران و یا رنگ های خوراکی استفاده کرد. بعضی ها برای رنگ دهی آب لبو رو با خمیر مخلوط می کنند که البته ممکنه رنگش تغییر کنه.
مرحله دوم تهیه پیراشکی گوشت گاو:
خمیر رو در پلاستیک فریزر قرار بدید و در یخچال بذاریدش تا استراحت کنه. گوشت خرد شده گاو رو به همراه دو قاشق غذا خوری روغن در تابه تفت بدید. رنگ گوشت که عوض شد, یک عدد پیاز بزرگ رو ریز خرد کنید و با گوشت تفت بدید تا پیاز سبک بشه. حالا نصف یک فلفل دلمه ای رو ریز خرد کرده و به تابه اضافه کنید. فلفل دلمه ای رو زیاد تفت ندید.
دو حبه سیر رو ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید و باز کمی تفت بدید. حالا پودر پیاز, پودر پاپریکا و شکر قهوه ای رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. پودر آویشن و رب گوجه فرنگی رو هم بیافزایید و کمی تفت بدید. شعله رو خاموش کنید. نمک و فلفل رو به مقدار دلخواه اضافه کنید. تابه رو کنار بذارید تا سرد بشه. در این مرحله میشه به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی رنده شده یا آب گوشت هم استفاده کرد.
مرحله سوم تهیه پیراشکی گوشت گاو:
فر رو با دمای 190 درجه سانتی گراد یا 375 درجه فارنهایت گرم کنید. خمیر رو از یخچال خارج کرده و به دو تکه تقسیم کنید. روی سطحی آرد بپاشید و خمیر رو با وردنه پهن کنید. ممکنه وردنه به خمیر بچسبه پس روی خمیر رو هم کمی آرد بپاشید. خمیر رو تا ضخامت چند میلی متر باز کنید. با قالب گرد بزرگی خمیر رو قالب بزنید. می تونید از کاسه یا لیوان دهانه گشاد هم استفاده کنید. می تونید از قالب های مربع یا مستطیل شکل هم استفاده کنید.
قالب های خمیری رو روی سطح آرد پاشی شده قرار بدید و از مواد گوشتی یک قاشق روی هر خمیر بریزید. لبه های خمیر رو روی هم بیارید و با دست فشار بدید تا به هم بچسبند. حالا لبه ها رو پیچ بدید تا مانند تصویر زیر بشه. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و پیراشکی ها رو در سینی بچینید. یک عدد تخم مرغ رو بشکنید و زردش رو جدا کنید. با یک برس آشپزی تمیز زرده رو روی پیراشکی ها بمالید. سینی رو داخل فر بذارید و به مدت سی دقیقه بپزید. پیراشکی مون آماده ست.می تونید این غذای خوشمزه رو با سس گوجه فرنگی و سس سفید میل کنید.