1020

طرز تهیه پیده دهن باز

مواد لازم:
تخم مرغ : 1عدد
ماست : 2 ق غ
روغن زیتون : نصف فنجان
خمیر مایه : 1 قاشق چايخوري
شکر : 1 قاشق چايخوري
نمک : به مقدار لازم
آب : 2ليوان
آرد : 7 پيمانه
زرده تخم مرغ : 1عدد
گوشت چرخ کرده : نيم كيلو
پیاز : 1عدد بزرگ
جعفری : يك مشت
پودر پاپریکا : 1 قاشق چايخوري
فلفل دلمه ای قرمز : 1عدد
رب گوجه : 1قاشق غذاخوري
روغن مایع : به مقدار لازم


مرحله اول تهيه پيده دهن باز:
ابتدا مواد گوشتي را درست مي كنيم. در تابه اي يك عدد پياز بزرگ را نگيني خرد يا رنده كنيد. و با مقداري روغن تفت دهيد. قبل از سرخ شدن پياز گوشت چرخ شده را نيز اضافه كنيد و بعد فلفل دلمه اي خردشده را نيز افزوده و خوب با هم سرخ كنيد. سپس جعفري خردشده را اضافه كرده پس از كمي تفت رب گوجه فرنگي را به همراه زردچوبه و ادويه و نمك اضافه كرده و تفت دهيد به قدري كه بوي خامي رب گرفته شود. مواد گوشتي ما آماده است.


مرحله دوم تهيه پيده دهن باز:
حال خمير نان اين غذا را تهيه مي كنيم. به اين ترتيب كه خمير مايه ، آب و شكر را مخلوط مي كنيم و چند دقيقه صبر مي كنيم تا پف كند و به اصطلاح عمل بيايد.


مرحله سوم تهيه پيده دهن باز:
سپس ماست، روغن زيتون، نمك، تخم مرغ و آب را اضافه مي كنيم.


مرحله چهارم تهيه پيده دهن باز:
آرد را كم كم به مخلوط مان و طي چند مرحله اضافه مي كنيم آن قدر كه خميرمان حالت چسبندگي خيلي كمي داشته باشد. خمير را حسابي ورز داده و يك ربع به آن استراحت مي دهيم.( خمير خوب خميري است كه كمي حالت چسبندگي داشته باشد و بعد در اثر ورزدادن و استراحت چسبندگي آن از بين برود و نيز يادتان باشد اگر خمير زياد از حد اضافه كنيد بافت داخل نان خميري مي شود و نپخته مي ماند چون خميرتان سنگين شده.)

 

مرحله پنجم تهيه پيده دهن باز:
سپس مطابق تصوير با قالب گرد، آن را برش مي دهيم و مواد گوشتي را وسط آنها ميريزيم و لبه هاي خمير را روي مواد گوشتي آرام جمع كرده و با انگشت حالت چين ايجاد مي كنيم تا باز نشود.

 

مرحله ششم تهيه پيده دهن باز:
روي خمير ها را با زرده تخم مرغ رومال كرده و پيده ها را در سيني فر روي كاغذ روغني قرار دهيد.
مرحله هفتم تهيه پيده دهن باز:
فر را با دماي 200 درجه سانتي گراد گرم كرده و سيني را درون فر قرار دهيد تا زماني كه پيده ها طلايي شوند.