41
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 12 دقیقه

همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت

پای و تارت جزو شیرینی‌های محبوبی هستند که در کشورهای مختلف به عنوان دسر و میان وعده به همراه چای یا قهوه سرو می‌شوند. پای و تارت هر دو به عنوان خوراکی‌های خوشمزه و پرطرفدار شناخته می‌شوند که هر کدام انواع مختلفی دارند. درصورتی‌که شما نیز به خوردن شیرینی‌های مختلف علاقمند هستید، در این مطلب همراه ما باشید تا به همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت بپردازیم.

پای چیست؟

انواع پای

پای جزو شیرینی‌هایی است که دارای دو بخش می‌باشد، یک بخش آن لایه خمیری دارد و بخش دیگر آن موادی هستند که داخل این خمیر قرار می‌گیرند. برای تهیه خمیر پای به مواد اولیه‌ای همچون کره،آرد و آب نیاز است.
برای پخت پای می‌توانید از قالب‌های مختلفی استفاده کنید و آن را در ظرف دلخواه خود سرو نمایید. جالب است که بدانید، پای از زمان‌های قدیم با خمیر ضخیم تهیه می‌شد و از آن برای جلوگیری از سوختن گوشت در تنور استفاده می‌کردند. با گذشت زمان شیرینی به نام پای به وجود آمد و یک رسپی واحد برای آن تعیین شد.
شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد پای از دوران مصر باستان وجود داشته است، اما نوع امروزی آن به زمان رومیان برمی‌گردد. البته رومیان نیز روش پخت این شیرینی را از یونانیان اموختند. همچنین این رومیان بودند که دسر پای را در کشورهای اروپایی رواج دادند. نخستین دستور پخت پای توسط رومیان نوشته شد و به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفت. به عبارت دیگر در آن دوران پای‌ها اغلب غذاهای گوشتی بودند و شیرینی پای بعدها ابداع شد.

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

انواع خمیر پای

برای آنکه همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت را بدانید، لازم است تا در ابتدا با انواع خمیر پای اشنا شوید:

پای سینگل کراست : این پای از یک لایه خمیر و مواد میانی تشکیل شده است.
پای دبل کراست : در این مدل یک لایه خمیری در پایین و یک لایه نیز روی مواد میانی این شیرینی قرار می‌گیرد.
پای مشبک : در این نوع روی مواد میانی نوارهایی از خمیر قرار گرفته و شکل شبکه‌ای به این پای می بخشند.
پای بدون قالب : این مدل نیازی به قالب ندارد.
پای دیپ : این مدل کراست پایه ندارد و روی مواد درونی آن را تنها لایه خمیر می‌پوشاند.
پای بدون نیاز به پخت : در این نوع از پای نیازی به پخت خمیر نخواهد بود. کراست آن نیز از بیسکوئیت خرد شده و کره تهیه می‌شود.

تارت چیست؟

انواع تارت

یکی‌دیگر از مواردی که در مطلب همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت باید مورد بررسی قراربگیرد، تعریف تارت است. تارت جزو شیرینی‌هایی است که ظاهر زیبای دارد و می‌تواند به عنوان میان وعده و دسر در مهمانی‌ها و مراسم‌های مختلف سرو شود. این شیرینی بین‌المللی از طعمی دلپذیر برخوردار است؛ به همین دلیل مورد علاقه اغلب افراد قرار می‌گیرد. تارت نیز دارای دو بخش نان تارت و مواد روی آن است. این مواد نیز می‌توانند شیرین باشند و با هر نوع میوه‌ای ترکیب شوند. البته امکان پر کردن تارت با انواع غذاها نیز وجود دارد. به عنوان مثال برخی از افراد تارت را با گوشت، الویه و ... پُر می‌کنند.
تهیه انواع تارت با توجه به طعم نان می‌تواند متفاوت باشد. درصورتی‌که نان تارت شور باشد، می‌توان از آن برای تهیه غذا استفاده کرد و نان تارت شیرین برای تهیه شیرینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت تارت و پای

تفاوت تارت و پارت از دیگر مواردی است که باید در مطلب همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت بیان شود. ازاین‌رو در ادامه قصد داریم تا به تفاوت این دو نوع شیرینی بپردازیم:


1. نخستین تفاوت پای و تارت در این است که تارت جدیدتر از پای بوده و دیرتر از آن شناخته شده است.
2. با وجود اینکه پای و تارت به عنوان دسر و همچنین به عنوان غذا سرو می‌شوند، اما از تارت بیشتر برای سرو دسر استفاده می‌کنند.
3. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های پای و تارت در شکل قالب آن‌ها است؛ چرا که قالب پای عمیق‌تر می‌باشد و از تنوع بالاتری برخوردار است. درحالی‌که برای تهیه تارت از قالب‌های کم‌عمق استفاده می کنند.
4. امکان سرو پای در قالب آن نیز وجود دارد، اما تارت باید پس از پخت از قالب خارج شود.
5. به‌طورمعمول پای دو لایه است که یک لایه آن کف خمیر را می‌پوشاند و لایه دیگر روی مواد قرار می‌گیرد. این در حالی است که تارت تنها دارای یک لایه خمیر است که مواد را روی آن قرار می‌دهند.
6. از دیگر تفاوت‌‌های پای و تارت می‌توان به نوع خمیر آن‌ها اشاره کرد. خمیر تارت مزه‌دار است، اما خمیر پای مزه‌دار نیست و دلیل آن هم عمق کم تارت است که مواد کمتری را در خود جای می‌دهد؛ ازاین‌رو لازم است تا خمیر تارت طعم‌دار باشد.
7. برای تهیه تارت آرد و کره باید کاملا با یک‌دیگر مخلوط شده و خمیر یکدستی بدست آید. درصورتی‌که در تهیه پای، کره به خورد آرد نمی‌رود.

8. یکی‌دیگر از تفاوت‌های پای و تارت این است که خمیر تارت نیاز به ورز دادن دارد، اما برای تهیه خمیر پای نیازی به ورز دادن آن نیست.

انواع پای

پای سیب

در این قسمت از مقاله همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت، تصمیم داریم تا چند نوع از محبوب‌ترین شیرینی پای را به شما معرفی کنیم:
پای سیب : این شیرینی اصالتی انگلیسی دارد و به طور معمول به شکل دبل کراست و یا مشبک تهیه می‌شود.
پای هلو : هلو جزو میوه‌های خوش‌عطری است که در هر کیک و شیرینی استفاده شود، طعم خوش آن را دو برابر می‌کند. ازاین‌رو پای هلو یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌ها محسوب می‌شود.
پای خرمالو : این پای یکی‌دیگر از خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها است که غلظت مطلوبی به فیلینگ پای می‌بخشد. اگر از علاقمندان به پای هستید، حتما مدل خرمالوی آن را امتحان کنید.
پای توت فرنگی : این شیرینی به دلیل دستور پخت آسان خود و عدم نیاز به فر جزو محبوب‌ترین نوع پای است.

انواع تارت

تارت کدو حلوایی

تارت نیز انواع مختلفی دارد که در مطلب همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت باید به آن‌ها اشاره شود. در ادامه شما را با انواع تارت آشنا می‌کنیم:

تارت تاتن سیب : اصالت این تارت به کشور فرانسه برمی‌گردد و طرفداران زیادی دارد. میوه به کار رفته در این تارت در مخلوطی از شکر و کره، کاراملی می‌شود.
تارت کدو حلوایی : تهیه این تارت در فصل پاییز و زمستان مرسوم است. در تهیه آن از دارچین، میخک و زنجبیل استفاده می‌کنند که طعم شگفت‌انگیزی به این شیرینی می‌بخشند.

سخن آخر:

در این مطلب به همه چیز در رابطه با انواع پای و تارت پرداختیم. برای تهیه این شیرینی‌های خوشمزه و محبوب می‌توانید از مطالب گفته شده در این قسمت استفاده کرده و نوع مورد نظر خود را آماده نمایید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 10-02-1403


0%

131 نفر


برچسب ها:


دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه