100
خیاطی
|مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

معرفی 15 شغل در صنعت خیاطی + وظایف آنها


لباس و پوشاک جزو نیازهای اساسی هر انسانی محسوب می‌شود و حتی انسان‌های اولیه نیز از لباس‌هایی از جنس پوست حیوانات استفاده می‌کردند. بنابراین، می‌توان گفت که ریشه ابتدایی شغل خیاطی به دوران اولیه بازمی‌گردد. انسان‌ها همیشه به دنبال راهکاری برای تهیه لباس‌های مناسبِ خود بوده‌اند و از لوازم و ابزارهای مختلفی برای این کار بهره برده‌اند. در حال حاضر نیز در این زمینه مشاغل فراوانی وجود دارند که امکان دوخت لباس را به صورت نامحدود در جهان فراهم می‌کنند. در این بخش قصد داریم شما را با 15 شغل در صنعت خیاطی آشنا کنیم، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

معرفی مشاغل خیاطی

انواع مشاغل خیاطی

خیاطی یکی از مشاغل پردرآمد به حساب می‌آید که گرایش‌های مختلفی را برای فعالیت افراد فراهم می‌کند. در ادامه شما را با انواع این مشاغل آشنا می‌کنیم.
1. کنترل‌کننده مواد
یکی از 15 شغل در صنعت خیاطی، کنترل‌کننده مواد به شمار می‌رود که وظیفه مدیریتِ مواد اولیه خطوط تولید را برعهده دارد. این افراد مواد اولیه را انتخاب کرده و برای تولید به مقصد مناسبی تحویل می‌دهند. کنترل‌کنندگان مواد اولیه، تجهیزات انبار را برای اطمینان از تحویل ایمن مواد، اداره و نگهداری می‌کنند.
2. کارگر تولید
کارگر تولید به عنوان یک متخصص تولید به حساب می‌آید که یک محصول را مونتاژ یا بسته‌بندی می‌کند. این افراد، مواد فرآوری‌نشده را بر روی تسمه بار کرده و بر عملکرد تجهیزات تولید نظارت می‌کنند. در این صورت تعمیر و نگهداری نیز جزو وظایف کارگران تولید به شمار می‌رود. آن‌ها می‌توانند ماشین‌آلات و محصولات جانبی را تمیز نموده و از یک محیط کار ایمن اطمینان حاصل نمایند.
3. خریدار
یکی‌دیگر از 15 شغل در صنعت خیاطی، خریداران هستند که مسئول هماهنگی‌ خرید تجهیزات را برای شرکت برعهده دارند. این متخصصان در خرده‌فروشی، تولید، سفارشات خرید و تحویل مواد و روند بازار کار نظارت می‌کنند. خریداران نیازهای شرکت را زیر نظر دارند و بر طبق آن برنامه‌ریزی می‌کنند.
4. مدیر تدارکات
مدیر تدارکات مسئول سازماندهی فرآیندهای تولید و گردش کار یک شرکت تولیدی است. این مدیران عملکرد تجهیزات را برای شناسایی زمینه‌های بهبود منابع شرکت ارزیابی می‌کنند. یک مدیر تدارکات، مواد ورودی و خروجی را برای اطمینان از موجودی دقیق، مستند می‌نماید.
5. محقق
یکی‌دیگر از شغل‌ها در صنعت خیاطی، محققان هستند که وظیفه مدیریت مطالعات پروژه‌ها را برای توسعه محصول و تهیه مواد برعهده دارند. این افراد از انواع روش‌های تحقیقاتی برای انجام تحقیقات دقیق به همراه تولید داده‌های آموزنده جهت تصمیم‌گیری‌های دقیق استفاده می‌کنند.
6. مدیر کنترل کیفیت
یک مدیر کنترل کیفیت وظیفه بررسی قطعات تولید‌شده را مطابق با استانداردهای صنعت برعهده دارد. این فرد اجزا و تجهیزات تولید را آزمایش می‌کند تا از استراتژی‌های لازم برای بهینه‌سازی ماشین‌آلات جهت بهبود کیفیت محصول اطلاع یابد. همچنین آن‌ها برای تعیین عملکرد و اجرای اهداف تولید، رویه‌های فرآیند تولید را ارزیابی می‌کنند.
7. متصدی لباسشویی
متصدی لباسشویی نیز جزو 15 شغل در صنعت خیاطی است که وظیفه رسیدگی به پارچه‌ها و لباس‌های کثیف را برعهده دارد. متصدی باید خدماتی همچون تغییرات اساسی همانند سجاف کردن و وصله زدن را نیز ارائه دهد.
8. بافنده
یک بافنده در صنعت خیاطی مسئول کار با ابزارهای دستی و همینطور ماشینی بوده و قادر به بافتن نخ‌ها و پارچه‌های مختلف است. این متخصصان بر عملکرد ماشین‌های پارچه‌ای نیز نظارت می‌کنند تا محصولات، با کیفیت بالایی تولید شوند. بافندگان، تجهیزات را با توجه به الزامات یک محصول برنامه‌ریزی و راه‌اندازی می‌کنند.
9. متخصص تغییرات
این فرد باید تغییرات پیچیده را مدیریت کرده و الگوهای لباس را با توجه به سفارش مشتری اصلاح کند. این افراد با مشتریان خود صحبت می‌کنند تا از خواسته آن‌ها به طور دقیق مطلع شوند.
10. کاتر
کاتر یک متخصص تولید به حساب می‌آید که در کارهای مربوط به برش و اندازه‌گیری مهارت دارد. این فرد ممکن است برای تولید لباس‌ها از الگوهای مختلف پیروی کند و یا خود برای تولید یک الگوی منحصر به‌فرد اقدام نماید. کاترها می‌توانند برش‌ها را با دست و یا ابزارهای برش ایجاد کنند تا از دقت کار خود اطمینان داشته باشند.
11. خیاط

انواع مشاغل خیاطی

یکی از مهمترین 15 شغل در صنعت خیاطی، خیاطی است. خیاط وظیفه دارد لباس مشتری را با توجه به اندازه‌های دقیق بدن او و سلیقه مشتری بدوزد و تغییرات لازم را در زمان پرو لباس ایجاد نماید. خیاطان پیش از دوخت نهایی لباس، با استفاده از سنجاق علامت‌هایی را روی لباس ایجاد می‌کنند تا قادر به دوخت بی‌نقص لباس باشند. یک خیاط حرفه‌ای، لباس‌ها را براساس ترجیحات مشتری آماده می‌کند و برای این کار از مواد اولیه مرغوب بهره می‌برد.
12. چرخکار
چرخکار نیز باید در لیست 15 شغل در صنعت خیاطی قرار بگیرد. این فرد موظف به دوخت قسمت‌های مختلف لباس است. البته غلب این افراد در تولیدی‌های بزرگ مشغول به سری‌دوزی هستند و قسمت‌های مختلف لباس‌های از پیش آماده‌شده را به یک‌دیگر متصل می‌کنند.
13. زیگزال‌دوز
زیگزال‌دوز یکی از قسمت‌های ظریف‌کاری در مشاغل خیاطی به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی را در افزایش زیبایی لباس ایفا نماید. همچنین زیگزال‌دوزی از دررفتگی قسمت‌های برش‌خورده پارچه نیز جلوگیری می‌کند.
14. استایلیست
یکی از 15 شغل در صنعت خیاطی که جزو مشاغل مدرن محسوب می‌شود، استایلیست نام دارد. این فرد با توجه به اطلاعات خود از دنیای مد و فشن می‌تواند لباس‌های خاصی را براساس سلیقه و اندام مشتری طراحی کند. امروزه اغلب افراد مشهور برای دوخت لباس‌های خود از استایلیست‌ها کمک می‌گیرند.
15. راسته‌دوز
از آنجایی که در کارگاه‌ها و تولیدی‌های پوشاک همیشه تعداد زیادی از کارها سفارش داده می‌شوند، افرادی باید وظیفه دوخت این لباس‌ها را برعهده بگیرند تا سرعت کار افزایش پیدا کند. این افراد که به عنوان راسته‌دوز شناخته می‌شوند، نقش مهمی را در آماده کردن و تحویل به‌موقع لباس‌ها برعهده دارند.

سخن پایانی
امروزه خیاطی یکی از هنرهای پردرآمد به حساب می‌آید و زمینه‌های شغلی فراوانی را برای علاقمندان ایجاد کرده است. به عبارت دیگر، افراد علاقمند به این هنر می‌توانند در یکی از مشاغل مربوط به خیاطی مشغول به کار شوند و از این طریق به کسب درآمد بپردازند. در این مطلب شما را با 15 شغل در صنعت خیاطی آشنا کردیم تا با توجه به سلیقه خود در یکی از آن‌ها مشغول به کار شوید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 19-04-1403


0%

231 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه