104
خیاطی
|مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

معرفی شغل خیاطی + تاریخچه خیاطی

خیاطی یکی از هنرهای ظریف و در عین حال کاربردی است که با یادگیری آن می‌توانید با استفاده از نخ و سوزن و چرخ خیاطی در زمینه خلق لباس‌هایی زیبا فعالیت کرده و از طریق آن کسب درآمد کنید. جالب است که بدانید، اختراع نخ ریسندگی به عصر حجر قدیم بازمی‌گردد و انسان‌ها از همان دوران، خیاطی با دست را شروع کردند. اولین سوزنی که در این حرفه مورد استفاده قرار گرفت، از جنس شاخ حیوانات و استخوان بود. در حال حاضر نیز این هنر با تغییرات زیادی مواجه شده است و همچنان کاربردهای فراوانی دارد. در این قسمت قصد داریم به معرفی شغل خیاطی بپردازیم، اگر از علاقمندان به این حرفه هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تاریخچه خیاطی

تاریخچه خیاطی

در بحث معرفی شغل خیاطی لازم است تا در ابتدا با تاریخچه این شغل آشنا شوید. تاریخچه خیاطی دارای فراز و نشیب‌های زیادی در جهان بوده است. این هنر یکی از قدیمی‌ترین فعالیت‌ها در نساجی محسوب می‌شود که از غارها آغاز گردید. پیش از اینکه بافندگی یا ریسندگی به صورت پیشرفته به وجود بیاید، اجداد ما در عصر حجر لباس‌های پوستی را با استفاده از سوزن‌هایی از جنس عاج می‌دوختند. از سوی دیگر در آن دوران، خیاطی با دست انجام می‌شد تا اینکه چرخ خیاطی در قرن نوزدهم اختراع گردید. البته امروزه نیز خیاطی با دست در سراسر جهان وجود دارد و به عنوان دوخت لباس سفارشی معروف است.

بررسی شکل گیری هنر خیاطی

خیاطی میلیون‌ها سال است که در جوامع مختلف به عنوان یک ضرورت وجود داشته است. در دوران قدیم مردم برای محافظت از خود از پوست حیوانات استفاده می‌کردند و استفاده از نوارهای نازکِ برگِ خرما برای ساخت کلاف رواج داشت.
در دوران قرون وسطا، خیاطان زیادی توسط اروپایی‌ها استخدام شدند و بخش عمده آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند. البته در آن زمان، دوخت لباس بسیار گران بود و خیاطان وظیفه داشتند تا لباس‌هایی با عمر مفید زیاد را ارائه دهند.
در معرفی شغل خیاطی باید به زمان انقلاب صنعتی نیز اشاره کنیم که تولید منسوجات را به سمت صنعتی‌شدن تغییر داد و مردم به‌تدریج از چرخ خیاطی برای دوخت لباس‌های خود بهره بردند. در قرن بیستم، امکان خرید چرخ خیاطی برای اغلب اقشار جامعه فراهم شد و میزان تقاضا برای الگوهای خیاطی افزایش پیدا کرد. به‌طورکلی، حرفه خیاطی تا به امروز روندی صعودی داشته و از جنبه‌های بسیاری گسترش پیدا کرده است.

انواع چرخ خیاطی

یکی‌دیگر از مواردی که باید در بحث معرفی شغل خیاطی مورد بررسی قرار بگیرد، انواع چرخ خیاطی است؛ چراکه چرخ خیاطی‌ها یکی از ابزارهای اصلی در این حرفه هستند. در ادامه انواع چرخ خیاطی را به شما معرفی می‌کنیم.

1. چرخ خیاطی دستی
یکی از ساده‌ترین و قدیمی‌ترین چرخ خیاطی‌ها، نوع دستی آن است که حرکت سوزن به کمک نیروی دست خیاط صورت می‌گیرد. در چرخ خیاطی دستی روند دوخت با چرخاندن گردونه آغاز می‌شود. البته در برخی از مدل‌ها، پدال پایی جایگزین گردونه می‌شود که نصب آن سر و صدای زیادی را ایجاد می‌کند؛ بنابراین اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید، استفاده از چرخ خیاطی‌های پدالی توصیه نمی‌شود.

2. چرخ خیاطی برقی
این چرخ خیاطی با برق کار می‌کند و کار خیاطی با یک پدال پا شروع می‌شود؛ به همین دلیل حتی افراد مبتدی نیز قادر به استفاده از چرخ خیاطی برقی هستند. از سوی دیگر این چرخ خیاطی‌ها دارای امکانات بیشتری از نوع دستی هستند و محدودیتی برای دوخت پارچه‌های مختلف ایجاد نمی‌کنند.

3. چرخ خیاطی کامپیوتری
چرخ خیاطی کامپیوتری یکی از پیشرفته‌ترین چرخ خیاطی‌ها است که امکان چند مدل دوخت را روی انواع پارچه فراهم می‌کند. چرخ خیاطی‌ کامپیوتری از صفحه نمایش LED یا LCD برخوردار است و می‌توانید تنظیمات دلخواه خود را روی آن اعمال نمایید.

4. چرخ خیاطی با قابلیت گلدوزی
امروزه بسیاری از چرخ خیاطی‌ها دارای قابلیت گلدوزی هستند، با این حال چرخ خیاطی مخصوص گلدوزی نیز در بازار موجود دارد. این مدل از چرخ خیاطی‌ها امکان دوخت بهترین طرح‌های گلدوزی را با سرعت بالا بر روی پارچه فراهم می‌کنند. در حافظه چرخ خیاطی‌ با قابلیت گلدوزی از نوع کامپیوتری می‌توان الگوها و طرح‌های مختلفی را ذخیره کرد تا در زمان لازم طرح دلخواه را روی لباس، گلدوزی نمود.

انواع چرخ خیاطی

5. چرخ خیاطی جادکمه‌زن
با وجود اینکه اغلب چرخ خیاطی‌ها دارای جادکمه‌زن هستند، اما چرخ‌هایی مخصوص این کار نیز طراحی شده‌اند. چرخ خیاطی‌های جادکمه‌زن دارای طرح‌های مختلفی برای جادکمه‌زدن می‌باشند.

6. چرخ خیاطی قابل حمل
در بحث معرفی شغل خیاطی لازم است تا با چرخ خیاطی قابل حمل نیز آشنا شوید که بهترین وسیله برای مسافرت است. با استفاده از این چرخ خیاطی می‌توانید درزهای شکافته شده لباس‌های خود را در سفر بدوزید. چرخ خیاطی قابل حمل گزینه مناسبی برای دوخت و دوزهای ساده در موقعیت‌های ضروری است.

7. چرخ خیاطی سردوز
از این چرخ خیاطی برای دوخت کناره‌های پارچه استفاده می‌کنند تا از بیرون‌زدگی نخ آن‌ها جلوگیری شود. چرخ خیاطی سردوز از 2 تا 9 دوک به صورت همزمان استفاده می‌کند.

مزایای شغل خیاطی

یکی‌دیگر از مواردی که در بحث معرفی شغل خیاطی باید به آن بپردازیم، مزایای این حرفه است که عبارتند از:
• شغل خلاقانه و متنوع: خیاطی به عنوان شغلی خلاقانه محسوب می‌شود که افراد می‌توانند در آن از خلاقیت خود بهره ببرند و آثار هنری منحصر به‌فردی را خلق کنند.
• فرصت شغلی بالا: صنعت پوشاک جزو صنایعی است که همیشه برای آن تقاضا وجود دارد؛ زیرا هر جامعه‌ای نیاز به لباس دارد.
• امکان کار به صورت مستقل: یکی‌دیگر از مزایای شغل خیاطی، امکان کار به صورت مستقل می‌باشد. برای این منظور می‌توانید کارگاه یا مزون خیاطی راه‌اندازی کنید و کسب درآمد نمایید.
• امکان ارتقای شغلی: خیاطان می‌توانند با افزایش مهارتشان و شرکت در دوره‌های آموزشی خیاطی، ارتقا شغلی پیدا کنند و در مزون‌های لباس و کارگاه‌های خیاطی مشغول به کار شوند.
• کارآفرینی: با راه‌اندازی مزون یا کارگاه خیاطی می‌توانید علاوه بر کسب درآمد برای خود، نیرو استخدام کرده و به رونق کسب و کار جامعه کمک کنید.

جمع بندی
در این مطلب به معرفی شغل خیاطی پرداختیم و با تاریخچه این هنر آشنا شدیم. درصورتی‌که شما نیز به حرفه خیاطی علاقمند هستید، باید در دوره‌های آموزشی شرکت کرده و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 24-04-1403


0%

207 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه