مراحل دوخت لباس عروس + نکات مهم
یکی از مهمترین و زیباترین لباسهایی که خیاطان ماهر قادر به دوخت آن هستند، لباس عروس است. این لباس محبوبیت زیادی نزد بانوان دارد؛ به همین دلیل دوخت آن یکی از کارهای پرزحمت و در عین حال پردرآمد به شمار میرود. لباس عروس که در شب عروسی بر تن عروس مینشیند، باید از ظرافت و دوخت بینقصی برخوردار باشد تا شکوه و درخشش عروس را به نمایش بگذارد. دوخت این لباس نیاز به مهارت، دقت و خلاقیت بالایی دارد؛ ازاینرو تنها خیاطان حرفهای دوخت این لباس را برعهده میگیرند. درصورتیکه شما نیز قصد دوخت لباس عروس را دارید، برای یادگیری نکات مهم دوخت این لباس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مراحل دوخت لباس عروس
امروزه طراحی لباس عروس نسبت به گذشته تا حد زیادی سادهتر شده؛ زیرا سلیقه مردم تغییر زیادی کرده است و به سمت استفاده از سبکهای اروپایی پیش میرود. از سوی دیگر، لباس ساده و جذاب کیت میدلتون، عروس خانواده سلطنتی انگستان نیز تاثیر زیادی بر دنیای مد گذاشته و منجر به سادهتر شدن طراحی لباس عروس شده است.
بهطور کلی، دوخت لباس عروس شامل مراحل مختلفی است که اطلاع از آنها اهمیت بسیاری دارد؛ به همین دلیل در ادامه شما را با این مراحل آشنا میکنیم:
1. انتخاب مدل: یکی از مهمترین اقداماتی که در زمینه دوخت این لباس باید صورت بگیرد، انتخاب مدل لباس عروس متناسب با اندام و سلیقه عروس است. در حال حاضر مدلهای متنوعی از لباس عروس وجود دارند که از محبوبترین آنها میتوان به لباسهای پفی، پرنسسی، ماهی، راسته و ... اشاره کرد. هر کدام از مدلهای لباس عروس دارای زیبایی خاصی هستند و جلوه جذابی را برای عروس به وجود میآورند.
2. انتخاب پارچه: دومین قدم در دوخت لباس عروس، انتخاب پارچه مناسب است. پارچههایی همانند دانتل، تور، ابریشم، ساتن و غیره گزینه مناسبی برای دوخت لباس عروس به شمار میآیند. با این حال، انتخاب نوع پارچه برای دوخت این لباس باید با توجه به مدل لباس عروس و سلیقه فرد انجام شود.
3. تهیه الگو: سومین مرحله در دوخت این لباس، تهیه الگو است. از آنجایی که لباس عروس یکی از مهمترین لباسهایی است که افراد آن را در شب عروسی خود به تن میکنند، الگوی آن باید به صورت دقیق و توسط خیاطی باتجربه تهیه شود. به علاوه، در زمان برش الگو باید به اندازههای دقیق بدن نیز توجه کرد.
4. برش پارچه: پارچه لباس عروس براساس الگوی تهیه شده، برش داده میشود. این مرحله نیاز به دقت و ظرافت بالایی دارد تا این پارچه گرانبها به درستی و بدون هیچ نقصی برش داده شود.
5. دوخت و دوز: پس از برش پارچه، خیاط میتواند آن را بدوزد. در این مرحله قسمتهای مختلف لباس به هم متصل شده و دوخت زیپ و دانتل انجام میشود.
6. پرو و اتو: پس از اتمام مراحل دوخت و دوز، عروس باید لباس را پرو کند تا ایرادات احتمالی توسط خیاط برطرف شوند. سپس لباس عروس با دقت اتو میشود تا ظاهری آراسته و صاف داشته باشد.
رسم الگوی لباس عروس
یکی از مهمترین دغدغه خیاطانی که قصد دوخت لباس عروس را دارند، رسم الگوی این لباس است. بنابراین، در این قسمت میخواهیم آموزش رسم الگوی این لباس را به شما ارائه دهیم.
رسم الگوی جلوی بالاتنه
برای رسم الگوی اولیه میتوانید یکی از متد مولر، گرلاوین و یا متریک را انتخاب کنید. در ادامه، پنس شانه را 5/1 برابر کنید و آن را روی الگو ببندید. حال مدل بازی دکلته را مشخص کنید و یک پنس 7/0 سانتیمتری جلوی لباس ببندید. یقه را از کنار سرشانه به اندازه 5/0 سانتیمتر گشاد کنید. سپس از این قسمت به اندازه 4 تا 5 سانتیمتر به سمت داخل بروید. به اندازه 4 تا 5 سانتیمتر از زیر حلقه آستین پایین بیایید و در ادامه نیز بلندی خط آرکادمان را مشخص نمایید.
رسم الگوی پشت بالاتنه
در این مرحله از رسم الگو برای دوخت لباس عروس، باید مراحل زیر را انجام دهید:
• از خط مرکزی وسط سینه و از کنار گردن، خط یقه را به اندازه نیم 5/0 سانتیمتر گشاد کنید.
• از این یقه دو بار به اندازه دو سانتیمتر بالا بروید و نقاط بدست آمده را به یکدیگر متصل کنید.
• در این مرحله باید خط آرکادمان پشت و برش دکلته را مشخص کنید.
• پنس لقی پشت این لباس را به اندازه 7/0 سانتیمتر رسم و الگو را به دو قسمت تقسیم کنید.
• شکل هالتری جلو و پشت یقه را روی کاغذ جداگانهای رسم کنید و از خط سرشانه بههم بچسبانید.
• در این مرحله در وسط پشت برش هالتری، فاصلهای 5/0 سانتیمتری ایجاد کرده و آن را رسم کنید.
نحوه آمادهسازی برش جلو
پس از رسم الگوهای بالاتنه و پشت، نوبت به رسم الگوی جلو میرسد. برای این منظور مراحل زیر را انجام دهید:
• پارچه حریر را با استفاده از تکنیک گریت به صورت چروک عربی آماده میکنیم.
• برای آماده کردن بالاتنه در ابتدا الگوی جلو بالاتنه را روی کاغذ پوستی رولت کنید و پنس کنفورماسیون را ببندید و آن را به پنس زیر سینه انتقال دهید. در ادامه الگو را روی پارچه چروکشده قرار دهید و پنس زیر سینه را در موقع جمع کردن چروکها به صورت قالب سینه درآورید تا امکان استفاده از آن برای کاپ سینه فراهم شود.
نحوه دوخت آستری
یکیدیگر از قسمتهای دوخت لباس عروس، آمادهسازی آستری و دوخت آن است. برای دوخت آستری به نکات زیر توجه کنید:
• برای دوخت آستری، در قسمت جلو از کاپ سینه و در قسمت پشت از فنر استفاده کنید.
• الگوی آستری پشت باید برش بخورد و به دو قسمت تقسیم شود.
• تکههای آماده شده را به خط آکاردمان متصل کنید.
• تکهها را به آستری دامن وصل کنید و به دنباله آستری توجه نمایید.
لباس عروس یکی از لباسهای مهمی است که دوخت آن تنها از عهده خیاطان ماهر برمیآید. برای دوخت لباس عروس و رسم الگوی آن باید به نکات مهمی توجه کنید که در این مطلب به آنها اشاره کردیم. بنابراین، با توجه به نکات گفته شده در این بخش میتوانید مهارت خود را در دوخت این لباس افزایش دهید و درآمد خود را بالا ببرید. از اینکه تا پایان این بخش با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 13-04-1403
0%
421 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه