119
آشپزی
|مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

طرز تهیه کباب تابه ای سنتی خانگی

از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی، انواع کباب‌ها هستند که کباب تابه‌ای یا کباب دیگی یکی از بهترین آن‌ها به شمار می‌رود. این غذا نه‌تنها در میان عشایر ایل سنگسری، بلکه در سایر نقاط ایران نیز طرفداران زیادی دارد. این کباب خانگی را می‌توانید به عنوان یک غذای ساده برای وعده نهار یا شام خود تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه این کباب و فوت و فن‌های آن را به شما آموزش می‌دهیم؛ پس تا انتهای این بخش با ما همراه باشید.

طرز تهیه کباب تابه‌ای

کباب تابه ای

این غذا که با مواد ساده‌ای آماده می‌شود، بهترین گزینه برای زمانی است که فرصت زیادی برای تهیه غذا ندارید؛ زیرا زمان پخت آن تنها 40 دقیقه طول می‌کشد. مواد لازم برای تهیه این کباب عبارتند از:

گوشت چرخ کرده 100 گرم به ازای هر نفر
پیاز یک چهارم یک عدد برای هر نفر
تخم مرغ یک چهارم یک عدد برای هر نفر
گوجه کوچک 1 عدد برای هر نفر
زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری برای هر نفر
جعفری تازه به میزان لازم
روغن به مقدار کافی
نمک و فلفل به مقدار کافی

مرحله اول: آماده‌سازی گوشت

برای تهیه کباب خانگی در ابتدا باید گوشت را چرخ کنید و آن را در کاسه بزرگی قرار دهید. پیاز را ریز خرد کرده و آب آن را جدا کنید. پیازها را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و به خوبی ورز دهید تا گوشت با مواد دیگر ترکیب شود.

مرحله دوم: طبخ کباب تابه‌ای
در این مرحله، در ماهیتابه مورد نظرتان روغن ریخته و مخلوط گوشت را در آن بریزید. این مخلوط را به صورت یک لایه نازک، کف ماهیتابه پهن کنید و حدود 15 دقیقه برای پخت آن منتظر بمانید. سپس خطوطی را با کفگیر روی گوشت بیندازید و با فشار کفگیر آن را برش بزنید.

مرحله سوم: تهیه سس کباب
بعد تهیه گوشت، حالا باید سس این غذای خوشمزه را تهیه کنید؛ در این حالت می‌توانید کباب تابه‌ای آبدار و نرمی داشته باشید. همچنین می‌توانید در کنار سس، از سیب زمینی هم استفاده کنید. برای این منظور، در زمان تهیه سس گوجه، سیب زمینی‌های خردشده را به سس اضافه کرده و حدود نیم ساعت صبر کنید تا سیب زمینی پخته شود.

مرحله چهارم: سرو غذا
تکه‌های گوشت را داخل ماهیتابه برگردانید تا روی دیگر آن‌ها نیز پخته شود. سپس سس را روی آن‌ها بریزید تا گوشت‌ها در سس پخته شوند. پس از پخت این غذا، روی آن را با جعفری تازه تزئین کرده و آن را به همراه پلو سرو کنید.

برای پخت کباب تابه‌ای به روش رستورانی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

کباب تابه ای

با وجود اینکه تهیه این کباب ممکن است بسیار ساده به نظر برسد، اما برای تهیه آن به شیوه رستورانی لازم است تا نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

• گوشت مرغوب: اولین راز خوشمزه شدن این کباب خانگی، استفاده از گوشت تازه و مرغوب است. به طور معمول، این غذا را با گوشت گوسفند تهیه می‌کنند؛ زیرا چرب‌تر است. با این وجود اگر دوست داشته باشید می‌توانید گوشت گوسفند و گوساله را با یک‌دیگر مخلوط کنید. همچنین می‌توانید از گوشت مرغ برای تهیه این کباب استفاده نمایید.
• رنده کردن پیاز: برای تهیه کباب تابه‌ای، باید پیازها را با رنده خرد کنید و آب آن را حتما بگیرید. اگر از قطعه‌های درشت پیاز استفاده کنید، آن‌ها به خوبی سرخ نمی‌شوند و کیفیت غذای شما را کاهش می‌دهند.
• استفاده از ادویه: ادویه اثر زیادی بر طعم غذاهای شما دارد؛ بنابراین برای تهیه این کباب از ادویه‌هایی نظیر فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه، سماق و نمک استفاده کنید. همچنین می‌توانید در زمان صرف غذا، سماق را نیز به آن اضافه نمایید.
• ورز دادن گوشت: یکی‌دیگر از اقداماتی که رستوران‌ها برای تهیه این کباب انجام می‌دهند، ورز دادن گوشت با ادویه است. برای این کار لازم است گوشت را 40 بار در کاسه‌ای بکوبید تا به خوبی منسجم شود.
• استراحت دادن گوشت: برای اینکه گوشت شما مزه‌دار شود، روی ظرف گوشت سلفون کشیده و آن را یک ساعت در یخچال قرار دهید.
• تفت دادن رب: برای تهیه سس کباب، رب را در یک تابه تفت دهید تا سس خوشمزه‌تر و خوشرنگ‌تری داشته باشید.
• افزودن زعفران: بعد از تفت دادن رب گوجه، زعفران دم‌کرده را به سس خود اضافه کنید.
• استفاده از کره: برای خوشمزه‌تر شدن کباب تابه‌ای، در زمان سرخ شدن آن از کره استفاده کنید.

چرا گوشت کباب تابه‌ای سفت می‌شود یا وا می‌رود؟

ممکن است در زمان تهیه این غذا از اینکه گوشت شما وا رفته و یا سفت شده است، تعجب کنید. به همین دلیل در ادامه به نکات مهمی اشاره می‌کنیم که مانع جمع شدن یا وا رفتن گوشت شما می‌شود:
• درصورتی‌که حرارت زیر گوشت خیلی کم باشد، خودش را جمع می‌کند.
• چربی زیاد گوشت منجر به جمع شدن آن می‌شود.
• اگر بدون ورز دادن گوشت اقدام به پخت آن کنید، گوشت شما وا می‌رود.
• قرار دادن گوشت به مدت یک ساعت در یخچال از وا رفتن آن جلوگیری می‌کند.

کلام آخر
کباب‌ها از زمان‌های گذشته تا به امروز از جایگاه ویژه‌ای در میان سفره‌های ایرانی برخوردار بوده‌اند. کباب تابه‌ای یکی از کباب‌های محبوب خانگی کشور ایران است که طرفداران زیادی در سراسر کشور دارد؛ به همین دلیل کمتر کسی پیدا می‌شود که طعم این غذا را دوست نداشته باشد. این کباب یک وعده غذایی مقوی در کنار برنج یا نان به حساب می‌آید و می‌تواند گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمانانتان نیز باشد. در این مطلب طرز تهیه این غذای محبوب را به همراه نکات مهم پخت آن به شما ارائه کردیم. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 30-05-1403


0%

111 نفر


برچسب ها:


دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه