121
آشپزی
|مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی + نکات پخت

یکی از اصیل‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی، لوبیا پلو است که با ترکیب بی‌نظیری از گوشت، برنج، لوبیا سبز و ادویه‌های خوش‌عطر به کام هر ایرانی می‌نشیند. البته این غذای خوش‌طعم نه‌تنها در داخل کشور، بلکه در خارج از کشور نیز محبوب است و به عنوان یکی از بهترین غذاهای ایرانی شناخته می‌شود. با تهیه این غذا می‌توانید سری به دنیای شگفت‌انگیز آشپزی بزنید و یک غذای مجلسی را برای خود و مهمانان‌تان تهیه کنید. اگر شما نیز به دنبال تهیه این غذای خوشمزه و محبوب هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تاریخچه لوبیا پلو

لوبیاپلو مجلسی

با وجود اینکه تاریخ دقیق پیدایش این غذای اصیل ایرانی مشخص نیست، اما قدمت کشت لوبیا و برنج در ایران نشان می‌دهد که این غذا از دیرباز در سفره‌های ایرانیان وجود داشته است. برنج و لوبیا به عنوان دو منبع غنی از پروتئین و کربوهیدرات به شمار می‌روند که ترکیب آن‌ها یک غذای کامل را برای تامین انرژی و انجام کارهای روزانه به وجود می‌آورد.
با گذشت زمان، این غذای محبوب نیز دستخوش تغییراتی شد، به‌طور‌ی‌که در حال حاضر با ادویه‌ها، سبزیجات و گوشت‌های مختلف پخته می‌شود. اما اصلیت این غذا همچنان با وجود لوبیا و برنج حفظ شده است.

طرز تهیه لوبیا پلو

قاطی‌پلوها جزو غذاهایی هستند که هم برای وعده‌های میهمانی و هم برای وعده‌های معمولی مصرف می‌شوند. لوبیا پلو از محبوب‌ترین انواع قاطی‌پلوها است که اگر به خوبی طبخ شود، بهترین انتخاب برای وعده‌های نهار و شام شما خواهد بود. در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو

برنج 4 پیمانه
لوبیا سبز خرد شده 3 پیمانه
گوشت چرخ‌کرده یا تکه‌ای 400 گرم
پیاز متوسط 3 عدد
رب گوجه فرنگی 5 قاشق غذاخوری
ادویه پلویی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
فلفل، نمک، زردچوبه به مقدار لازم

برای پخت این غذای خوش‌طعم، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. آماده‌سازی مایه داخل غذا
در ابتدا برنج را با آب بشویید و بگذارید تا خیس بخورد، سپس برای تهیه مایه این غذا آماده شوید. برای این منظور، لوبیاها را داخل قابلمه بریزید و پس از افزودن نمک و آب آن‌ها را بپزید. درصورتی‌که لوبیای شما نازک باشد، تنها 20 دقیقه زمان لازم برای پخت آن لازم است. در این مدت، یک ماهیتابه را برای تفت دادن پیاز بردارید و کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا نرم شود. در ادامه، گوشت را به پیاز بیفزایید و این ترکیب را هم بزنید تا به خوبی تفت داده شوند. سپس لوبیاها را آبکش کرده و به پیاز اضافه کنید و مجددا تفت دهید.
لوبیاهای پخته را به مخلوط خود اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد مخلوط شوند. اکنون فلفل، نمک و ادویه پلویی را به آن بیفزایید.
نکته: برای اینکه غذای شما طعم و رنگ بهتری بگیرد، از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید. این رب را تفت دهید و به مایه غذای خود اضافه کنید.
همچنین می‌توانید به جای گوشت چرخ‌شده، از گوشت تکه‌ای استفاده کنید تا غذای شما حالت مجلسی‌تری داشته باشد. البته در صورت استفاده از گوشت تکه‌ای، لازم است، در ابتدا گوشت و آب را به همراه زردچوبه و یک پیاز به خوبی بپزید و بعد به مایه پلوی خود اضافه کنید.
2. آبکش کردن برنج
در مرحله دوم از تهیه لوبیا پلو، برنج خیس‌خورده را با کمی روغن روی حرارت متوسط قرار داده و به مدت 20 دقیقه اجازه دهید تا برنج شما بجوشد و قد بکشد. هنگامی که برنج نیم‌پز شد، آن را آبکشی کنید.
3. دم کردن
پس از آبکش کردن برنج و آماده شدن مایه، کف قابلمه مورد نظرتان روغن بریزید و ته دیگ را کف آن بچینید. برای ته دیگ می‌توانید از نان لواش، برگ کاهو یا سیب‌زمینی ورقه‌ای استفاده کنید. برنج و مواد را با یک‌دیگر مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید. مایه غذا را نیز در همین بین به صورت لایه‌ای به آن بیفزایید. برای خوش‌عطر شدن غذا، ادویه پلویی و زعفران دم‌شده را در هر لایه به این غذا اضافه کنید. درنهایت، در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد.
بعد از حدود 30 دقیقه، غذای شما آماده است. حالا می‌توانید آن را در ظرف مناسبی سرو کرده و نوش جان کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه لوبیا پلو

طرز تهیه لوبیاپلو

با رعایت نکات زیر می‌توانید از طعم فوق‌العاده و جادویی لوبیا پلوی خود لذت ببرید:
• از لوبیای تازه به جای لوبیای یخ‌زده استفاده کنید: از آنجایی که مواد غذایی تازه، عطر و طعم منحصر به‌فردی به غذاها می‌بخشند، برای تهیه این غذا نیز بهتر است از لوبیا سبز تازه استفاده کنید.
• فریز کردن مایه غذا: اگر وقت کافی برای پختن غذا ندارید، می‌توانید از قبل مایه این غذا را آماده کنید و در فریزر قرار دهید تا در مواقع لزوم از آن استفاده نمایید.
• بهترین گزینه‌ها برای سرو: در کنار این غذا می‌توانید از انواع ترشی، ماست و خیار، زیتون و سالاد استفاده کنید.
• انتخاب گوشت مناسب: برای تهیه این غذا می‌توانید از گوشت قیمه‌ای، مرغ، سویا یا گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.

فواید لوبیا پلو برای سلامتی

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به سلامت غذای خود اهمیت می‌دهید و همیشه از رژیم تغذیه‌ای خاصی پیروی می‌کنید، برای اطلاع از فواید این غذای اصیل، با ما همراه باشید:
1 . سرشار از فیبر: لوبیا پلو به دلیل داشتن لوبیا، دارای مقدار زیادی فیبر است؛ به همین دلیل منجر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کنترل قند خون، کاهش کلسترول خون و حتی کاهش وزن می‌شود.
2. حاوی مواد معدنی: این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی منجر به بهبود عملکرد بدن می‌شود و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کند.
3. بهبود سلامت قلب: فیبر موجود در این غذا، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
4. تقویت استخوان‌ها: این غذا با داشتن کلسیم و فسفر، به تقویت استخوان‌های بدن شما کمک می‌کند.

سخن پایانی
لوبیا پلو یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب ایرانی است که علاوه بر طعم و عطر دلپذیر، فواید زیادی برای بدن دارد. در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه را به همراه تمام فوت و فن‌های آن به شما ارائه کردیم. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 31-05-1403


0%

124 نفر


برچسب ها:


دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه