طرز تهیه قورمه سبزی اصیل ایرانی
یکی از غذاهای اصیل و مجلسی که از جایگاه ویژهای در زندگی ما ایرانیان برخوردار است، قرمه سبزی نام دارد. این غذا در شهرهای مختلف کشور دارای پخت متفاوتی است، با این حال، اصل این غذا در همه جا یکسان میباشد. این غذای محبوب ایرانیان از شهرت جهانی برخوردار است و به عنوان نماد وحدت ملی شناخته میشود. به علاوه، این غذای خوشمزه یکی از ملاکهای ارزشگذاری هنر آشپزی برای هر سرآشپزی به حساب میآید. مهمترین ترکیب موجود در این غذا، سبزی قرمه است که عطر خاصی به آن میبخشد. در این قسمت قصد داریم طرز تهیه این غذای محبوب را به شما ارائه کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
سبزی قورمه سبزی شامل چه چیزهایی میشود؟
ترکیب سبزیجات این خورشت با توجه به دستور پخت هر شهری متفاوت است. اما بهطورکلی میتوان گفت که سبزیجات بهکاررفته در این غذا شامل موارد زیر میشوند:
سبزی گشنیز
این سبزی که شباهت زیادی به سبزی جعفری دارد، بسیار معطر بوده و از برگهای سبزی جعفری، لطیفتر میباشد. این سبزی فواید زیادی برای بدن دارد و میتواند همانند یک آنتی بیوتیک و آنتی ویروس قوی عمل کند و مانع از بروز بیماریهای عفونی در بدن شود. از خواص دیگر سبزی گشنیز میتوان به تسکین التهاب معده و افزایش اشتها اشاره کرد.
سبزی تره
یکیدیگر از سبزیهایی که در این خورشت محبوب مورد استفاده قرار میگیرد، سبزی تره نام دارد. این سبزی طعم متعادلتری از پیاز و پیازچه دارد؛ به همین علت نیز بسیار محبوب است. سبزی تره سرشار از مواد معدنی و انواع ویتامینها بوده و میتواند منجر به بهبود هضم غذا و تقویت قوای جنسی شود.
سبزی جعفری
یکی دیگر از سبزیهای موجود در خورشت قرمه سبزی، سبزی جعفری نام دارد که سرشار از آنتی اکسیدان است. از فواید این سبزی محبوب میتوان به رفع انسداد طحال، تقویت کبد، رفع سردی و رطوبت مغز و غیره اشاره کرد.
اسفناج
اسفناج سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است؛ به همین دلیل افزودن آن به انواع غذاها میتواند برای سلامتی بدن مفید باشد. از جمله خواص این سبزی میتوان به رفع تشنگی، کاهش وزن سریع، درمان دیابت و رفع التهاب اشاره کرد.
سبزی شنبلیله
این سبزی نیز حاوی مواد معدنی همچون مس، کلسیم، آهن و غیره است و منجر به دفع بلغم، تقویت ریه و رفع دل درد میشود.
طرز تهیه قورمه سبزی
پس از آشنایی با انواع سبزیهای این خورشت خوشطعم، نوبت به ارائه طرز تهیه آن میرسد:
گوشت سردست نیم کیلو
پیاز 1 عدد بزرگ
روغن 250 گرم
لیمو عمانی 5 تا 6 عدد
لوبیا قرمز نصفه پیمانه
سبزی خورشت 1 کیلوگرم
زردچوبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
1. برای تهیه این خورشت، از شب قبل لوبیاها را در ظرفی خیس کرده و آب لوبیا را چند مرتبه عوض کنید. بدین ترتیب، نفخ لوبیاها گرفته میشود.
2. گوشتها را شسته و به صورت خورشتی خرد کنید. سپس پیاز بزرگی را به صورت نگینی خرد نمایید و آن را در یک قابلمه تفت دهید. در ادامه، گوشت را نیز به پیاز اضافه کنید.
3. در این مرحله، فلفل و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کرده و تفت دهید و بعد لوبیاها را آبکش کرده و به این ترکیب اضافه کنید.
4. آب را به این مواد اضافه کنید و تا زمانی که گوشتها نیمپز شوند به این حرارت ادامه دهید.
5. برای تهیه قرمه سبزی باید سبزیجات خود را تمیز کنید و بشویید و به صورت ریز خرد کنید. در ادامه این سبزیها را تفت دهید تا تیره و سرخ شوند.
6. حالا سبزیهای سرخشده را به قابلمه خورشت خود اضافه کنید. در این مرحله ادویههای لازم را نیز به این غذا بیفزایید و منتظر بمانید تا خورشت شما چند بار جوش بخورد. درنهایت نیز لیمو عمانی را داخل قابلمه بیندازید. پس از گذشت چند ساعت، خورشت شما آماده است.
فوت و فن های پخت قورمه سبزی
برای پخت این خورشت خوشمزه لازم است تا به نکات زیر توجه کنید:
• در انتخاب نوع گوشت این غذا، بهتر است از گوشت گوسفندی چربیدار استفاده کنید تا غذای شما لذیذتر شود.
• برای جذب روغن خورشت میتوانید 3 یا 4 قالب یخ را به آن اضافه کنید.
• اگر به غذاهای چرب علاقهمند هستید، میتوانید عصاره قلم را به این خورشت بیفزایید.
• اگر سبزی را بیش از حد سرخ کنید، سیاه و تلخ میشود و روی طعم خورشت شما اثر خوبی ندارد.
انواع سبزی قورمه سبزی در شهرهای مختلف ایران
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در شهرهای مختلف از چه سبزیهایی برای تهیه این خورشت استفاده میکنند؛ به همین دلیل در ادامه به بررسی ترکیب سبزی قرمه سبزی در شهرهای مختلف میپردازیم.
سبزی قرمه در تهران
سبزی این خورشت در تهران شامل سبزی جعفری، سبزی تره و سبزی شنبلیله میشود که نسبت آنها به صورت زیر است:
• چهارصد و پنجاه گرم سبزی جعفری
• صد گرم سبزی شنبلیله
• چهارصد و پنجاه گرم سبزی تره
سبزی قرمه خوزستان
در این شهر از ترکیبات تره، شوید، اسفناج، جعفری، گشنیز، سیر سبز و شنبلیله استفاده میکنند که نسبت آنها در خورشت به صورت زیر است:
• چهارصد گرم سبزی تره
• دویست گرم سبزی گشنیز
• چهارصد گرم سبزی جعفری
• دویست گرم اسفناج یا برگ چغندر
• صد گرم سبزی شوید
• صد گرم سیر سبز
• صد گرم سبزی شنبلیله
سبزی قرمه تبریزی
در این شهر برای تهیه قرمه سبزی از اسفناج و تره بیشتری نسبت به سایر شهرها استفاده میکنند؛ به همین دلیل طعم این خورشت در تبریز کمی تندتر است.
سبزی قرمه مازندرانی
سبزی قرمه مازندرانی شامل ترکیبی از سبزیهای جعفری، تره، گشنیز و شنبلیله به صورت زیر است:
• سیصد گرم سبزی جعفری
• سیصد گرم سبزی گشنیز
• سیصد گرم سبزی تره
• صد گرم سبزی شنبلیله
جمع بندی
قرمه سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است که به خوبی توانسته به تمام سلایق و نیازها نفوذ کند. این غذای خوشمزه در کنار سالاد شیرازی، انواع ترشی و زیتون سرو میشود که ترکیب بهشتی را به وجود میآورند. اگر شما نیز به این خورشت بینظیر علاقهمند هستید، میتوانید از نکات گفته شده در این مطلب برای تهیه آن استفاده کنید. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 10-06-1403
0%
109 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه