124
آشپزی
|مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه

طرز تهیه سیرابی خانگی به روش بازاری

سیرابی یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که به عنوان یکی از غذاهای مغذی شناخته می‌شود. این غذا اولین بخش از معده گاو و گوسفند است که گنجایشی به اندازه یک هفتم وزن بدن حیوان را دارد. بافت این قسمت جویدنی بوده و طعم آن خنثی است؛ به همین دلیل به راحتی طعم سایر مواد غذایی را به خود می‌گیرد. خواص و ویتامین‌های سیرابی باعث شده است که متخصصان تغذیه مصرف آن را به افراد توصیه کنند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه غذای سیرابی را به همراه فواید بی‌نظیر آن به شما ارائه دهیم.

طرز تهیه غذای سیرابی

سیرابی

سیرابی از غذاهایی است که با دستور پخت‌های متنوعی تهیه می‌شود. برای تهیه این غذای خوشمزه مواد لازم زیر را تهیه کنید:
سیرابی گوسفند ۱ عدد
جگر سفید گوسفند ۱ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
روغن حیوانی ۱ قاشق غذاخوری

مواد گرفتن بوی زهم سیرابی
پیاز ۱ عدد
سیر ۵ حبه
کرفس ۲ ساقه
فلفل دلمه ½ فلفل
هویج ۱ عدد

مرحله اول
برای تهیه سیرابی در ابتدا باید آن را با دقت تمیز کرده و بعد از وسط نصف کنید. سپس سیرابی را به صورت مستطیل با ارتفاع 5 و عرض 3 سانتی‌متر روی تخته آشپزخانه برش دهید.
مرحله دوم
در مرحله دوم، جگر سفید را می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم. سپس سیرابی را خرد می‌کنیم و داخل قابلمه آب جوش می‌ریزیم.
مرحله سوم
سیرها و پیازها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و بعد هویج پوست گرفته شده را از وسط نصف می‌کنیم و فلفل دلمه و کرفس را می‌شوییم.
مرحله چهارم
در این مرحله از تهیه سیرابی، درب قابلمه را برمی‌داریم و جگر و سیرابی را داخل آب جوش می‌ریزیم و به مدت یک دقیقه می‌گذاریم تا جوش بخورند. پس از ظاهر شدن کف روی آن، آب موجود در قابله را با آبکش خالی می‌کنیم.
مرحله پنجم
برای تهیه غذای سیرابی، آب جوش تازه را داخل قابلمه ریخته و سیرابی و جگر را مجددا داخل آب جوش می‌ریزیم. بدین ترتیب بوی زهم سیرابی از بین می‌رود. سپس سبزیجات خردشده اعم‌از کرفس، سیر، پیاز، هویج و فلفل دلمه را به آن اضافه می‌کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله باید 5 ساعت صبر کنیم تا جگر سفید و سیرابی به خوبی پخته شوند. پس از گذشت این زمان، پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و در ماهیتابه تفت می‌دهیم تا نرم شود. سپس فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم.
مرحله هفتم
زنجبیل را به همراه نمک به قابلمه اضافه می‌کنیم تا سیرابی طعم بهتری پیدا کند و طبع سرد آن به تعادل برسد. سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و سبزیجات را از داخل قابلمه خارج کرده و مخلوط پیاز و ادویه‌ها را به آن اضافه می‌کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله باید اجازه دهیم تا مواد 30 دقیقه دیگر بپزند و بوی سیرابی تا حد امکان گرفته شود. سپس سیراب شیردان را داخل ظرفی سرو کرده و به آن آبلیمو اضافه می‌کنیم.

جدول ارزش غذایی سیرابی

بدون شک، اطلاع از ارزش غذایی سیرابی برای افرادی اهمیت دارد که به تغذیه خود اهمیت می‌دهند. در جدول زیر مواد معدنی غذای سیرابی را در هر 100 گرم بررسی کرده‌ایم:
مواد تشکیل دهنده اصلی ارزش
پتاسیم 70.00 میلی گرم
سلنیوم 13.80 میکروگرم
سدیم 441.00 میلی گرم
روی 1.48 میلی گرم
آب 82.59 گرم
کلسترول 127.00 میلی گرم
چربی کل 3.9 گرم
کربوهیدرات 0 گرم
پروتئین 13 گرم
قندها 0 گرم
کربوهیدرات خالص 0 گرم
کلسیم 72.00 میلی گرم
مس 0.07 میلی گرم
آهن 0.62 میلی گرم
منیزیم 14.00 میلی گرم
فسفر 67.00 میلی گرم

خواص سیرابی

سیرابی

سیرابی به عنوان یکی از غذاهای مقوی شناخته می‌شود که سرشار از ویتامین‌های ضروری بدن است. در ادامه به بررسی خواص غذای سیرابی می‌پردازیم:
افزایش قدرت بینایی
از آنجایی که این غذا منبع غنی از ویتامین A است؛ بنابراین مصرف آن منجر به تقویت قدرت بینایی انسان‌ها می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند که ضعف بینایی در افرادی که به صورت مرتب سیرابی مصرف می‌کنند، کمتر مشاهده می‌شود. پس اگر به سلامت چشم‌های خود اهمیت می‌دهید و یا به دنبال تقویت بینایی خود هستید، می‌توانید به صورت منظم سیرابی نوش جان کنید.
درمان کم خونی
یکی‌دیگر از مهمترین خواص سیرابی، درمان کم خونی است؛ زیرا این غذا حاوی ویتامین‌های گروه B می‌باشد. این ویتامین‌ها با اثرگذاری بر تولید گلبول‌های قرمز، اثرات کم‌ خونی را کاهش می‌دهند. بنابراین، افرادی که به دنبال درمان کم خونی خود هستند، می‌توانند سیرابی را در وعده‌های غذایی خود مصرف کنند.
درمان ریزش مو
منیزیم، آهن و سلنیوم موجود در غذای سیرابی سبب درمان ریزش مو در افراد می‌شود. افرادی که دچار ریزش مو هستند، با مصرف سیرابی می‌توانند از ریزش موهای خود جلوگیری کنند.
افزایش کیفیت اسپرم
از خواص دیگر سیرابی می‌توان به افزایش کیفیت اسپرم و قدرت باروری اشاره کرد. متخصصان عقیده دارند که افزایش کیفیت اسپرم، نقش مهمی را در قدرت باروری برعهده دارد. همچنین مصرف سیرابی در کاهش زود انزالی و افزایش میل جنسی نیز اثرگذار است.
افزایش رشد کودکان
تغذیه تاثیر زیادی روی رشد کودکان دارد؛ به همین دلیل کودکانی که از رژیم غذایی مناسبی پیروی می‌کنند، رشد بهتری را تجربه می‌نمایند. در این میان، سیرابی یکی از بهترین غذاهایی است که می‌تواند نیازهای ضروری بدن را برای رشد فراهم کند.
کمک به زیبایی پوست
یکی‌دیگر از خواص مهم سیرابی، تقویت سیستم ایمنی است. این غذا به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. ازاین‌رو مصرف این غذا به کسانی که دوره نقاهت خود را طی می‌کنند، توصیه می‌شود.
تقویت حافظه
مصرف غذای سیرابی می‌تواند سلول‌های مغزی را تقویت کرده و از آلزایمر جلوگیری کند. بنابراین، افرادی که در طول هفته این غذای مقوی را مصرف می‌کنند، عملکرد مغزی خود را ارتقا می‌دهند.
ترمیم عضله
خبر خوب برای ورزشکاران این است که با مصرف غذای سیرابی می‌توانند عضلات خود را ترمیم کنند. همچنین این غذا به بهبود زخم در نواحی مختلف بدن نیز کمک می‌کند.

کلام آخر
سیرابی یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در ایران است که خواص زیادی برای بدن دارد. در این مطلب طرز تهیه غذای سیرابی را به شما ارائه کردیم تا آن را در خانه تهیه کنید و از صرف آن لذت ببرید.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 10-06-1403


0%

139 نفر


برچسب ها:


دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه