تئوری تنالیته رنگها و هم نشینی در مد و فشن
آیا تا به حال چیزی از تئوری رنگها شنیدهاید؟ آیا از ارتباط دنیای رنگ با مشاغلی همچون طراحی لباس و استایلینگ اطلاع دارید؟ امروزه تئوری تنالیته رنگها به عنوان یکی از مباحث مهم در رنگشناسی به حساب میآید و در طراحی و تولید انواع لباس، لوازم آرایشی و محصولات دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. رنگها میتوانند به طرحهای مختلف روح ببخشند و یا آنها را بیروح نشان دهند؛ به همین دلیل یک طراح باید از همنشینی رنگها اطلاع داشته باشد و بداند که کدام رنگها در کنار هم زیباتر هستند. درصورتیکه به تنالیته رنگها و هم نشینی آنها در کار و زندگی روزانه خود علاقمند هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تئوری رنگها در مد
تئوری تنالیته رنگها و هم نشینی آنها شامل دستورالعملهایی است که سبب جلب نظر انواع طرحها بهواسطه رنگهایشان میشود. به طور معمول، طراحان مد از یک چرخه رنگ برای انتخاب طرحهای خود بهره میبرند. رنگها در طراحی مد نقش مهمی را برعهده دارند و از مفاهیم اساسی در این حوزه به شمار میروند؛ چراکه ترکیببندی آنها در کنار هم از نظر ساخت رنگهای خاص و همینطور از لحاظ بصری اهمیت بسیاری دارد.
طراحان باید بیاموزند که چگونه رنگها بر ذهن انسان اثر میگذارند تا از این مهارت برای جذب مشتری بهره ببرند. به عنوان مثال، در برخی از مواقع افزایش رنگ ممکن است به ایجاد یک طرح فوقالعاده زیبا منتهی شود، البته برای انجام این تغییرات باید به تنوع فرهنگی نیز توجه کرد. به عنوان مثال، برخی از رنگها در یک جامعه جزو رنگهای شاد محسوب میشوند و همان رنگها در جامعه دیگر نشاندهنده غم هستند!
تاریخچه تئوری رنگها و هم نشینی در مد
ارسطو شخصی بود که نخستین تئوری ثبتشده در رابطه با رنگ را به وجود آورد و ادعا کرد که این رنگها به عنوان پرتوهای نور و توسط خدایان فرستاده شده است. وی ادعا کرد که تمامی رنگها با چهار عنصر زندگی مرتبط هستند و از رنگهای سیاه و سفید تشکیل شدهاند. نظریه ارسطو بیش از 2 هزار سال در مورد رنگها پذیرفته بود تا اینکه نیوتن در این مورد نظریه جدیدی را عنوان کرد. نیوتن نشان داد که نور سفید شامل هفت سایه است که در رنگین کمان دیده میشود. او رنگها را با روشی ساختاریافته طبقهبندی کرد که عبارتند از:
• اصلی: این رنگها را نمیتوان با ترکیب کردن با سایر رنگها بدست آورد؛ درنتیجه به عنوان رنگهای اصلی نامگذاری شدهاند.
• فرعی ثانویه: این رنگها از ترکیب دو رنگ اصلی به وجود میآیند.
• میانه: رنگهای میانه از ترکیب یک رنگ ثانویه با یک رنگ اصلی به وجود میآیند.
در بحث تنالیته رنگها و هم نشینی باید به این مورد اشاره کنیم که چرخه رنگ شامل سه رنگ اصلی آبی، قرمز و زرد میشود. از رنگهای فرعی نیز میتوان به سبز، بنفش و نارنجی اشاره کرد که از ترکیب رنگهای اصلی با یکدیگر به وجود میآیند. ترکیب رنگهای اصلی و فرعی نیز رنگهای میانه را به وجود میآورند که شامل آبی-بنفش، قرمز-بنفش، قرمز-نارنجی، زرد-نارنجی، زرد-سبز و آبی-سبز هستند. این 12 رنگ چرخه رنگ را تشکیل میدهند و در تئوری رنگها مورد استفاده قرار میگیرند.
اصطلاحات تئوری رنگها و هم نشینی
رنگهای گرم شامل زرد، قرمز و نارنجی هستند و از ترکیب این سه رنگ نیز رنگهای گرمی بدست میآید. این رنگها، رنگ برگهای پاییزی، شعلههای آتش و طلوع و غروب خورشید را یادآوری میکنند. رنگهای گرم پیامآور شادابی و سرزندگی هستند.
رنگهای سرد شامل آبی، سبز و بنفش میشوند که در مقابل رنگهای گرم تا حدی کمتوانتر و خاموشتر هستند. این رنگها، آب و خاک را تداعی میکنند و به طور معمول محافظتکننده و آرامبخش میباشند. آبی رنگ سردی است که در دسته اصلی قرار دارد؛ بنابراین رنگهای باقیمانده از ترکیب رنگهای گرم و آبی تشکیل میشوند.
رنگهای مکمل در چرخه رنگ در مقابل یکدیگر قرار دارند و متضاد هستند؛ به همین دلیل هنگامی که این رنگها کنار هم قرار میگیرند؛ یکدیگر را پرجنبوجوشتر نشان میدهند.
یکیدیگر از اصطلاحاتی که در تنالیته رنگها و هم نشینی باید مورد بررسی قرار بگیرد، هارمونی رنگ است. هارمونی یا هماهنگی رنگ به ترکیب رنگهایی اشاره دارد که برای چشم جذابیت بسیاری دارد. طرحهای رنگی، آنالوگ و مکمل قسمتی از طراحی مد تئوریِ رنگها محسوب میشوند. با این وجود، از آنجایی که واکنش افراد براساس تعاملات فردی و سلیقه متفاوت است؛ بنابراین هیچ رنگی برای ایجاد هماهنگی اتفاق آرا وجود ندارد.
اهمیت تنالیته رنگها و هم نشینی
بررسی تنالیته رنگها و هم نشینی نیز حائز اهمیت است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
• ایجاد عمق و بعد: تنالیته رنگها به شما کمک میکند تا در طراحی، نقاشی و همینطور سایر هنرهای تجسمی عمق ایجاد کنید. با استفاده از تنالیته رنگها میتوانید اشیا را واقعیتر و حجیمتر نشان داد.
• ایجاد حس و حال: تنالیته رنگها میتواند در بیننده حس و حال متفاوتی را ایجاد کند. به عنوان مثال، رنگهای تیره میتواند احساس غم را القا کرده و رنگهای روشن حس شادی را القا کنند.
• ایجاد کنتراست: تنالیته رنگها در کنار هم، کنتراست را به وجود میآورند. اختلاف بین دو یا چند رنگ منجر به چشمگیرتر و جذابتر شدن یک اثر هنری میشود.
انواع تنالیته رنگها و هم نشینی
شناخت انواع تنالیته رنگها برای هنرمندان حائز اهمیت است که عبارتند از:
• تنالیته روشن: به رنگهایی میگویند که به رنگ سفید نزدیک میباشند.
• تنالیته متوسط: به رنگهایی میگویند که نه خیلی تیره و نه خیلی روشن هستند.
• تنالیته تیره: به رنگهایی میگویند که به رنگ سیاه نزدیک میباشند.
البته برای روشنتر کردن یک رنگ میتوان رنگ سفید را به آن اضافه کرد و با مخلوط کردن رنگ سیاه نیز میتوان یک رنگ را تیرهتر نمود. همچنین با کمک قلم مو امکان ضخامتهای مختلف به صورت ظریف فراهم خواهد شد.
سخن پایانی
بررسی تنالیته رنگها و هم نشینی آنها به معنی درجه روشنایی یا تیرگی یک رنگ خاص و همینطور ایجاد هارمونی رنگهای مختلف است. شناخت انواع رنگها و بررسی ویژگیهای آنها به شما این امکان را میدهد تا در خلق آثار هنری جذاب و زیبا موفق شوید. از سوی دیگر با خلق این آثار میتوانید ارتباط موثرتری با مخاطبان خود برقرار کرده و حتی نام خود را بر سر زبانها بیندازید.
نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس
ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزههای پرطرفدار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.
تاریخ انتشار: 27-04-1403
0%
208 نفر
برچسب ها:
دیدگاه کاربران
نظری ثبت نشده است.ثبت دیدگاه
وبلاگ های مشابه