36
کیک و شیرینی
|مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه

آشنایی باانواع شیرینی خشک اصیل ایرانی

شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود؟
اگر شما نیز از طرفداران و علاقمندان به شیرینی هستید و می‌خواهید بدانید که شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

به‌طورکلی، شیرینی به غذایی می‌گویند که در ترکیب اصلی آن از شکر و یا سایر قندهای مصنوعی استفاده شده باشد. اکثر شیرینی‌ها دارای آرد و تخم مرغ بوده و از مواد اولیه دیگری نیز تشکیل می‌شوند که با توجه به نوع شیرینی تعیین خواهد شد. شیرینی‌های خشک، برخلاف شیرینی‌های تَر سنگین و پُرکالری نیستند؛ به همین دلیل گزینه بهتری برای استفاده روزانه محسوب می‌شوند.

آشنایی باانواع شیرینی خشک اصیل ایرانی

انواع شیرینی خشک

شیرینی‌های خشک جزو شیرینی‌هایی هستند که دارای دوام و ماندگاری بالایی هستند و یکی از بهترین گزینه‌ها برای پذیرایی از مهمانان عید به شمار می‌روند. شما می‌توانید از انواع شیرینی‌های خشک به همراه چای برای وعده عصرانه و یا دسر بهره ببرید و لحظات لذت‌بخشی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.

کیک پزی

بسته جامع آموزشی

صفر تا صد کیک پزی

انواع شیرینی خشک

شیرینی‌های خشک انواع مختلفی دارند که اگر می‌خواهید بدانید شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود، باید با آن‌ها آشنا شوید:

1. شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی

نخودچی جزو شیرینی‌هایی است که از زمان‌های قدیم برای پذیرایی از مهمانان عید مورد استفاده قرار می‌گرفت. این شیرینی اصالتی قزوینی داشته و با گذشت زمان به شهرهای دیگر راه پیدا کرد. نخودچی به دلیل طعم عالی و ماندگاری بالا به یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های ما ایرانی‌ها تبدیل شده است.
ماده اصلی که در تهیه نخودچی به‌کار می‌رود، آرد است. کیفیت این ماده تاثیر مستقیمی بر روی طعم نهایی شیرینی نخودچی خواهد داشت؛ ازاین‌رو توصیه می‌شود که از آرد مرغوب برای پختن آن استفاده نمایید. همچنین برای تهیه این شیرینی از پودر قند استفاده می‌کنند تا منجر به سبُک شدن شیرینی و بافت نرم آن شود.
شیرینی نخودچی محبوب را می‌توانید با کمترین مواد آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. برای این کار تنها کافی‌ست تا پودر قند، آرد نخودچی، روغن جامد و هل سبز ساییده شده در دسترس داشته باشید تا این شیرینی خوشمزه را تهیه کرده و میل کنید.

2. شیرینی برنجی

شیرینی برنجی

یکی‌دیگر از شیرینی‌هایی که در مقاله شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود باید معرفی شود، شیرینی برنجی نام دارد. این شیرینی از سوغات اصلی کرمانشاه است؛ به همین دلیل به آن شیرینی کرمانشاهی نیز می‌گویند. برای پختن این شیرینی به آرد، روغن جامد و شکر نیاز است.
شیرینی برنجی انتخابی عالی برای مهمانی‌های عصرانه است و با چای سرو می‌شود. این شیرینی ظاهری جذاب و طعمی فوق‌العاده دارد. از سوی دیگر کنجدهایی که روی سطح آن پاشیده می‌شوند، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کرده و اشتهای شما را نیز تحریک می‌کنند. افزون بر تمامی این‌ها، شیرینی برنجی جزو شیرینی‌هایی است که دوام بالایی دارد؛ پس می‌توانید آن‌ را برای مدت طولانی نگه دارید.
همانطور که اشاره شد، این شیرینی از سوغات اصلی کرمانشاه محسوب شده و بهترین نوع آن با روغن اعلای حیوانی تهیه می‌شود.

3. شیرینی زنجبیلی

شیرینی زنجبیلی

شیرینی زنجبیلی جزو خاص‌ترین و بهترین شیرینی‌های خشک به حساب می‌آید و دستور پخت آسانی دارد. همانطور که از نام این شیرینی مشخص است، ماده اصلی آن زنجبیل می‌باشد. شما می‌توانید شیرینی زنجبیلی را برای یک عصرانه خوشمزه در منزل تهیه کرده و از صرف آن در کنار خانواده و دوستانتان لذت ببرید.

4. شیرینی گردویی

شیرینی گردویی

شیرینی گردویی از انواع شیرینی خشک مغزدار به شمار می‌رود که باید در مقاله شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود، مورد بررسی قرار بگیرد. این شیرینی را می‌توان در تمامی فوصل سال تهیه کرد و در کنار چای یا قهوه سرو نمود.
شیرینی گردویی علاوه بر اینکه در دسته شیرینی‌های خشک قرار می‌گیرد، به دلیل داشتن گردو جزو شیرینی‌های مقوی محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توانید این شیرینی را برای کودکان خود تهیه کنید.

5. شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی یکی از انواع شیرینی خشک است که برای تهیه آن نیاز به سه نوع آرد می‌باشد. البته این شیرینی در استان‌های مختلف دستور پخت متفاوتی دارد. به عنوان مثال، شیرینی پادرازی در شهر مشهد از ترکیب آرد گندم، آرد نخودچی و آرد برنج تهیه می‌شود و در ترکیب آن تخم مرغ وجود دارد. این درحالی‌است که در شمال ایران عسل را جایگزین تخم مرغ می‌کنند.
این شیرینی خوشمزه را می‌توانید برای میان وعده و همینطور پذیرایی از مهمانان نوروزی خود تهیه کرده و از طعم خاص آن لذت ببرید.

6. شیرینی قطاب

قطاب

اگر می‌خواهید بدانید که شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود، باید با قطاب که از شیرینی‌های سنتی استان یزد است نیز آشنا شوید. قطاب در انواع یزدی و عسلی تهیه می‌شود و دارای دو قسمت لایه خارجی و مغز داخلی می‌باشد.
لایه خارجی قطاب از آرد گندم، شیر و زرده تخم مرغ بدست می‌آید و پس از سرخ شدن در روغن باید در پودر قند غلطانده شود. مغز داخلی این شیرینی را نیز از پودر قند، پودر بادام و هل تهیه می‌کنند.

7. شیرینی زبان

شیرینی زبان

شیرینی زبان جزو شیرینی‌های خشکی است که طرفداران زیادی دارد. این شیرینی مجلسی انتخاب اغلب ایرانیان برای پذیرایی از مهمانان است؛ زیرا خوردن آن با چای بسیار دلچسب می‌باشد.
شیرینی زبان از زمان‌های گذشته در شیرینی‌ فروشی‌های ما به فروش می‌رسید و در حال حاضر نیز جایگاه خاصی در میان مردم دارد.

8. شیرینی مربایی

شیرینی مربایی

آخرین شیرینی که باید در مقاله شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود، معرفی گردد، شیرینی مربایی یا شیرینی مشهدی نام دارد. این شیرینی دارای مربا است؛ به همین دلیل گزینه ایده‌آل برای افرادی محسوب می‌شود که به مربا علاقه بسیاری دارند. شیرینی آلمانی در اغلب کشورها تهیه می‌شود و جزو شیرینی‌های مقرون به‌صرفه برای پذیرایی از مهمانان می‌باشد.
همانطور که اشاره شد، شیرینی آلمانی (مربایی یا مشهدی) در دسته شیرینی‌های خشک قرار می‌گیرد؛ ازاین‌رو ماندگاری بالایی دارد و انتخاب اول ایرانیان برای پذیرایی از مهمانان در مراسم‌های مختلف به حساب می‌آید!

سخن آخر

شیرینی‌های خشک از بهترین انواع شیرینی به شمار می‌روند که در مقایسه با شیرینی‌های تَر کالری کمتری دارند؛ به همین دلیل بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند که شیرینی خشک به چه نوع شیرینی گفته می شود. در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با انواع شیرینی خشک آشنا کنیم تا انتخاب در زمان تهیه شیرینی برایتان راحت‌تر شود.


تیم نویسندگان نازلیکس

نویسنده: تیم نویسندگان نازلیکس

ما، تیم نویسندگان نازلیکس در اینجا کنار هم هستیم تا سعی کنیم، مطالب آموزشی متنوع در حوزه‌های پرطرف‌دار را برای مخاطبین عزیزمون به زبان ساده آماده کنیم تا در مسیر پیشرفت از اون استفاده کنند.

تاریخ انتشار: 03-02-1403


0%

83 نفر



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه