4673

طرز تهیه گشنیز کباب

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
لپه: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
گشنیز پاک شده: ۵۰۰ گرم
لیمو عمانی: ۶ عدد
آرد: یک قاشق سوپ خوری
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زردچوبه: به مقدار لازم


مرحله اول تهیه گشنیز کباب:
ابتدا لپه ها رو میشوریم و یک الی ۲ ساعت قبل از پختن خیس میکنیم . لپه هارو داخل مقداری آب ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزه سپس لپه ها رو از آب جدا میکنیم و آب اونو دور نمیریزیم.
گیشنیزها رو اول پاک میکنیم و میشوریم میریزیم تو سبد تا آب اضافیش بره و خشک بشه بعد یکی از پیازها رو رو پوست میکنیم و از وسط نصف میکنیم همراه گوشت چرخ کرده  میریزیم تو دستگاه خرد کن تا کاملا له بشه و مخلوط گوشت و پیازمونو میریزیم داخل یه ظرف گود . در ادامه لپه های پخته شده رو با نصف دیگه پیاز میریزیم داخل خرد کن و آنها رو هم کاملا له میکنیم. مخلوط له شده لپه و پیاز رو به مخلوط له شده گوشت و پیاز اضافه میکنیم و با دست ورز میدیم وقتی داریم ورز میدیم نمک و فلفل و زردچوبه رو هم اضافه میکنیم بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شد تخم مرغ هارو هم داخل مواد میشکنیم و خوب هم میزنیم و ورز میدیم .

 

مرحله دوم تهیه گشنیز کباب:
تابه ای رو روی حرارت ملایم میذاریم و روغن میریزیم داخلش سپس از مواد مخلوط گوشتیمون به اندازه یه گردو برمیداریم و با دستمون به صورت کوفته های قلقلی در میاریم و داخل روغن سرخ میکنیم و یکم با قاشق موقع سرخ کردن فشار میدیم تا یه کوچولو از حالت قلقلی در بیاد بعد از سرخ شدن میذاریم کنار و گشنیزها رو به صورت درشت خرد میکنیم و داخل روغن میریزیم و تفت میدیم. یه قابلمه برمیداریم مقداری روغن داخلش میریزیم و پیاز رو نگینی خرد میکنیم و سرخش میکنیم تا طلایی بشه. یه کم زردچوبه میزنیم و تفت میدیم تا طلایی بشه بعد یک قاشق آرد هم به پیاز سرخ شده اضافه میکنیم و تفت میدیم بعد داخل پیاز و آرد تفت داده شدمون آب لپه رو هم اضافه میکنیم و یک پیمانه هم آب معمولی اضافه میکنیم و رو حرارت میذاریم بجوشه سپس لیمو عمانی ها رو سوراخ میکنیم و میریزیم داخل قابلمه بعد از اینکه چند تا جوش خورد گشنیز ها رو هم که تفت دادیم بهش اضافه میکنیم. زمانیکه یه ربع از جوشیدن مواد گذشت کوفته های سرخ شده رو داخل سسی که درست کردیم میریزیم تا ۵ دقیقه ای داخل مخلوط گشنیز و لیمو عمانی بپزه و مغز پخت بشه و طعم اون سس رو بگیره و بعد سرو میکنیم.