طرز تهیه قیمه بوشهری
مواد لازم:
لپه: ۲ پیمانه
گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی: ۲ عدد
لیمو عمانی: ۲ عدد
فلفل ،نمک ، زیره، زنجبیل، دارچین: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
پیاز: ۲ عدد
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
زنجبیل و دارچین: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه قیمه بوشهری:
ابتدا لپه ها رو خوب میشوریم و از روز قبل میذاریم خیس بخوره و طی این یک روز چند بار آبشو عوض میکنیم تا هم پخت بهتری بهمون بده هم نفخش کامل گرفته بشه. سپس گوشت گوسفندمون رو میشوریم تکه تکه میکنیم و پیازمون را خرد میکنیم وهمراه با گوشت و کمی آب میزاریم بپزه. زمانی که نیم پز شد با لپه میریزیم داخل قابلمه تا با هم بپزه و طعم گوشت به خورد لپه ها بره و تا زمانی که این موادمون داره میپزه ما سیب زمینی هامونو میشوریم و جداگانه میزاریم آبپز بشه. برای اینکه سریع تر آبپز بشه پوستشو میکنیم و خرد میکنیم و همراه نمک میزاریم بپزه.
مرحله دوم تهیه قیمه بوشهری:
حالا گوشتمون رو که پخته ریش ریش میکنیم .سپس پیازمون رو خلالی خرد میکنیم و یه تابه رو میذاریم رو حرارت. پیاز ها رو میریزیم با روغن تفت میدیم کمی که سبک شد بهش زردچوبه میزنیم و مجدد تفت میدیم و بعد گوشت ریش ریش شده رو بهش اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم سپس لپه ها و سیب زمینی ها رو رومیکوبیم تا حسابی له بشه ( لازم به ذکر است اگه دوست دارین لپه زیر دهنتون بیاد زیاد در حدی که کامل له بشه نکوبید) ومخلوط کوبیده شده ی لپه و سیب زمینی رو به گوشتمون اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کامل مخلوط بشه بعد کمی رب گوجه فرنگی رو جداگانه تو یه تابه کوچیک سرخ میکنیم تا خامیش گرفته شه و میریزیم رو مخلوط لپه و سیب زمینی. به گوشت، آبجوش رو هم اضافه میکنیم تا رو موادمون رو بگیره. حالا دو تا لیمو عمانی رو که از قبل خیس کردیم آبکش میکنیم و میندازم داخل غذا و بعد کمی زنجبیل و دارچین و فلفل و نمک و زیره هم اضافه میکنیم و میذاریم جا بیفته. تو ۱۰ دقیقه آخر پخت زعفران دمکرده هم اضافه میکنیم و زمانی این غذا آمادس که حالت کشدار داشته باشه. این غذا با نان داغ و سبزی فوق العاده میچسبه.