طرز تهیه دلمه کلم پیچ خانگی
مواد لازم:
کلم برگ : ۱ عدد
گوشت چرخ کرده : ۵۱۱ گرم
پیاز : ۴ عدد
شکر : ۷۵ گرم
روغن مایع : ۱۹۱ میلی لیتر
رب گوجه فرنگی : ۴ قاشق سوپ خوری
زعفران دمکرده : به میزان لازم
برنج : ۲ پیمانه
آبلیمو : ۳ قاشق سوپ خوری
دارچین : ۱/۲ قاشق چای خوری
آلو : ۱۵ عدد
جعفری : ۶۰ گرم
تره : ۴۰ گرم
شوید : ۳۰ گرم
گشنیز : ۴۰ گرم
ترخون : ۳۰ گرم
نمک،فلفل، زردچوبه : به میزان لازم
مرحله اول دلمه کلم پیچ خانگی:
ابتدا برای درست کردن دلمه کلم پیچمون میریم برای آماده کردن مواد اولیه مون. اول از همه کلمی که داریم رو برمیداریم و میشوریم و میزاریم کنار. سپس آلوهایی که داریم رو میشوریم و از دو ساعت قبل میریزیم تو یه کاسه همراه با آب تا کامل خیس بخورن. سپس میریم سراغ پیازهامون. اول پوستشون رو میگیریم و بعد از شستشو اونها رو تخته آشپزخانه گذاشته و خردشون میکنیم. بعد از اینکه آنها رو خرد کردیم به کناری میزاریم و میریم سراغ پاک کردن سبزیجاتمون. سبزی ها مون رو تمیز پاک میکنیم و بعد مشوریمشون تا هر آلودگی که دارن از بین بره. سپس بعد از شستشو و آبکش میزاریم تا کامل آبشون بره و خشک بشن.
حالا نوبت برنجمونه. برنجمون رو تمیز پاک کرده و میشوریم و میزاریم کنار. حالا یه قابلمه کوچیک برمیداریم و آب میریزیم داخلش و کمی نمک و روغن هم بهش اضافه کرده و میزاریم رو حرارت تا به جوش بیاد. بعد از اینکه شروع به جوشیدن کردن برنجون رو میرزیم داخلش و میزاریم قل بخوره تا نیم پز شه. زمانی که برنجمون نیم پز شد اون رو آبکش کرده و میزاریم کنار. حالا سبزی هامون رو که دیگه خشک شده برمیداریم و رو تخته آشپزخانه و شروع میکنیم به خرد کردنشون البته به صورت ریز. بعد از اینکه خرد کردیم سبزی ها رو اونها رو هم میزاریم کنار.
مرحله دوم دلمه کلم پیچ خانگی:
حالا تو این مرحله اول از همه یه تابه برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا روغنمون داغ شه. سپس پیازهایی که خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنشون. همین که پیازها کمی سبک شد زردچوبه رو بهشون اضافه کرده و مجدد با هم تفتشون میدیم. همین که پیازهامون داشت طلایی میشد نصفی از پیازها رو از تابه درمیاریم و تو یه ظرف میریزیم و گوشت چرخ کردمون رو به بقیه پیاز داغ ها اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و با هم تفت میدیمشون تا خوب سرخ بشن و اگر آبی دارن کشیده بشه. وقتی گوشتمون خوب سرخ شد نصفی از رب گوجه فرنگیمون رو همراه با نمک، فلفل، دارچین و آبلیمو بهش اضافه میکنیم و مجدد تفت میدیمشون با هم و در آخر مقداری زعفران دمکرده اضافه کرده و هم میزنیم تا تمام طعم ها به خورد هم برن.
سپس دو پیمانه آب به مخلوط گوشتیمون اضافه میکنیم و حرارت رو هم کم کرده و میزاریم گوشتمون خوب بپزه و آبی که ریختیم تبخیر بشه. سپس یه تابه دیگه برمیداریم و کمی روغن میریزیم داخلش، کمی که داغ شد سبزی هایی که ریز خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنشون. کمی که تفت خورد از تابه در میاریم و میزاریم کنار. سپس سبزی های تفت داده شدمون رو با برنج نیم پزمون به مخلوط گوشتیمون اضافه کرده و شروع میکنیم همه مواد رو با هم به مخلوط کردن تا خوب با هم قاطی بشن و یه مخلوط یکدست به دست بیاریم.
مرحله سوم دلمه کلم پیچ خانگی:
حالا تو این مرحله نوبت خود کلم برگمونه. یه قابلمه برمیداریم و آب میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا جوش بیاد. سپس وقتی جوش اومد کلم برگمون رو درسته میزاریم داخل قابلمه آب جوش و میزاریم ۱۰ الی ۱۲ دقیقه تو آب جوش بمونه تا خوب نرم بشه. سپس بعد از ۱۲ دقیقه از آب جوش در میاریمش و شروع میکنیم به جدا کردن برگ ها. و به اصطلاح خودمون برگ برگش میکنیم. در ادامه زمانی که کلم رو برگ برگ کردیم، مجدد برگ ها رو تو آب جوش میریزیم و میزاریم یکی دو تا قل بخوره سپس آبکش میکنیمشون و میزاریم تا کامل خنک شن. به هیچ وجه داغ داغ برگها رو نپیچید. سپس وقتی برگ هامون سرد شد میاریمشون و مایه دلمه رو هم میزاریم کنارمون. بعد مقداری از مایه مون رو یه گوشه از برگ کلممون میریزیم و بعد شروع میکنیم به پیچیدن برگ کلممون.
بعد از اینکه تمام برگ کلم ها رو پیچیدیم و آماده کردیم میزاریمشون کنار. در ادامه ظرفی که میخواهیم داخلش دلمه کلم پیچمون رو درست کنیم رو برمیداریم ۱/۴ پیمانه از روغنی که داریم رو تو قابلمه میریزیم سپس چند تا از برگ های کلم رو کف قابلمه چینده و بعد دلمه هامون رو شروع میکنیم به چیندن داخل قابلمه. سپس آلو هامون رو آبکش میکنیم و ما بین دلمه ها میریزیم. در آخر هم یه تابه کوچیک برمیداریم و کمی روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت سپس مابقی رب گوجه فرنگی مون رو داخل تابه ریخته و شروع میکنیم به تفت دادنش. سپس بعد از اینکه خوب سرخ شد دو پیمانه آب بهش اضافه کرده و از رو حرارت برمیداریم و با مابقی روغن ها روی دلمه هامون میریزیم و در آخر هم مجدد کمی آبلیمو، شکر، زعفران و دارچین روی دلمه ریخته و میزاریم رو حرارت تا خوب بپزه. بعد از یک ساعت که دلمه ها پخت تو ظرف چینده و سروشون میکنیم.