1201

طرز تهیه ترشی لیته گوجه

مواد لازم:
کلم سفید: 2 کیلو
هویج: 6 عدد
گوجه فرنگی: 10 عدد
نمک: به مقدار دلخواه
سیر: 10 حبه
فلفل سبز تند: 5 عدد
فلفل دلمه ای سبز: 1 عدد
بادمجان: 4عدد
ادویه ترشی: به میزان لازم
توجه داشته باشید که ترشی لیته چند نوع مختلف دارد و به هرنوع ترشی که مواد آن کاملا چرخ شده باشد لیته میگویند.
مرحله اول تهیه ترشی لیته گوجه:
ابتدا 4 عدد بادمجان متوسط را پوست بگیرید و بشویید. سپس یک قابلمه را تا نصف آب پر کنید و بگذارید به جوش آید هنگامی که به جوش آمد یک لیوان سرکه و بادمجان ها را داخل آن بریزید و بگذارید بماند حدودا 5 دقیقه کافی است اکنون بادمجان را آبکش کنید.

مرحله دوم تهیه ترشی لیته گوجه:
فلفل دلمه را بشویید و کلم را برگ برگ کنید و هویج را پوست بگیرید و هردو را خوب بشویید و در آبکش بریزید تا کاملا خشک شود. سیر را پوست بگیرید و بشویید.سیر وبادمجان همه ی مواد را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.
مرحله سوم تهیه ترشی لیته گوجه:
اکنون گوجه ها را بشویید و پوست بگیرید و ان را رنده کنید و از صافی رد کنید تا دونه های آن گرفته شود وفقط آب و پوره ی گوجه باقی بماند.

مرحله چهارم تهیه ترشی لیته گوجه:
مواد چرخ شده را در ظرفی بریزید و به آن آب گوجه و ادویه ترشی و نمک را اضافه کنید و مواد را کامل باهم مخلوط کنید آن را در ظرف مناسبی که برای ترشی اماده کردید بریزید وفلفل سبز تند را هم بشوید و ریز کنید و داخل ترشی بریزید و سپس تا سر ظرف روی مواد سرکه برزید.
اکنون شیشه ی ترشی را هواگیری کنید و آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و حدود 2 تا 3 هفته صبرکنید تا ترشی جا بیوفتد و آماده خوردن شود. نوش جان